Alla utbildningar

Bygg och anläggning

Området bygg och anläggning tillhandahåller kurser för dig som eftersträvar mer kunskap inom byggproduktion, byggarbetsmiljösamordning och entreprenadjuridik.

Adobestock 317027175 Mindre
Visar 1-6 av 42 träffar
Läs mer och boka

Projektledning

Projektledning för planhandläggare - fördjupningskurs

Distans, Stockholm

2 dagar

Platser kvar

fr. 12 900 kr

exkl. moms

Ta nästa steg i rollen och fördjupa dina kunskaper i projektledning för planhandläggare.

Läs mer och boka
Läs mer och boka

Projektledning

Projektledning för planhandläggare - grundkurs

Distans, Göteborg, Stockholm

2 dagar

Platser kvar

fr. 12 900 kr

exkl. moms

En kurs för dig som är ny i rollen som planhandläggare/planarkitekt eller har ett par års erfarenhet

Läs mer och boka
Läs mer och boka

Byggledning

Ritningsläsning - Bygg

Göteborg, Stockholm

1 dag

Platser kvar

fr. 6 900 kr

exkl. moms

Förstå byggnadsritningar och deras uppbyggnad.

Läs mer och boka
Läs mer och boka

Byggledning

Sakkunnig tillgänglighet - TIL 2

Distans, Göteborg, Stockholm

2 dagar

Fåtal platser

fr. 12 900 kr

exkl. moms

Kursen är förberedande inför provet till certifierad Sakkunnig i tillgänglighet

Läs mer och boka
Läs mer och boka

Byggledning

Webinar | Så arbetar du med material- och avfallshantering på byggarbetsplatsen

Distans

1 dag

Platser kvar

Fredag 6 oktober kl. 09-10 | Kostnadsfritt

Läs mer och boka
Läs mer och boka

Entreprenadjuridik

ÄTA-arbeten och ekonomisk reglering enligt AB 04 och ABT 06

Göteborg, Stockholm

1 dag

Platser kvar

fr. 6 400 kr

exkl. moms

Undvik fallgropar och få svaren på dina frågor kring ÄTA.

Läs mer och boka

Byggutbildningar

Öka din förmåga att skydda byggnation och fastigheter från oönskade kostnader. Oavsett om du arbetar med planering, projektering, utförande eller förvaltande av fastigheter kan du förebygga felproduktion och utdragna tvister med rätt kunskap och planering. Miljö och kvalité blir alltmer centrala frågor i byggbranschen och att kunna hantera myndigheter utifrån gällande krav. Inom detta och mer därtill finner du genomarbetade och uppdaterade bygg utbildningar utifrån senaste nytt hos SIFU.

Byggledning

Bygg kurser för dig som vill skapa bra arbetsflöden och kvalité i byggprojekt – både om du är ny i branschen såväl för dig som är erfaren byggprojektledare. Här hittar du kurser inom bygg- och projekteringsledning, fuktsäkert byggande, installationsteknik samt förberedande kurser inför certifiering som kontrollansvarig N och K och sakkunnig i tillgänglighet.

Byggbranschen är komplex och med rätt kunskap ökar möjligheten för ett hållbart arbete som ger goda samarbeten och är ekonomiskt gynnsamma för alla inblandade aktörer.

Byggarbetsmiljö - BAS-P/BAS-U

Byggutbildningar i samordning av arbetsmiljön från början till slut i ett byggprojekt. Syftet som byggarbetsmiljösamordnare är att du ska främja god hälsa och förebygga tillbud och olyckor på arbetsplatsen. Det ställer krav på att du är väl insatt i lagstiftning och bestämmelser rörande arbetsmiljö och vad ansvarsrollen som BAS -P och BAS-U innebär. Alla våra kurser inom bygg och anläggning uppfyller arbetsmiljöverkets rekommendationer och uppdateras kontinuerligt så att du kan vara säker på att ta del av det senaste inom regelverket och ha rätt utbildning vid eventuell certifiering. Vår populära grundkurs ger dig förståelse för både BAS P och BAS U och sambandet mellan rollerna. Väljer du att gå fördjupningskursen som också kan leda till certifiering fördjupar du dig antingen i rollen som BAS P eller BAS U. Har du tidigare utbildning och vill uppdatera dig eller omcertifiera dig passar uppdateringskursen

Entreprenadjuridik

Kurserna i entreprenadjuridik ger dig spelreglerna och förståelse för gällande föreskrifter och regelverk. Undvik tvister, dyra skadestånd och spara tid genom att göra rätt från början med utbildning i Entreprenadjuridik. Standardavtalen AB04 och ABT06 som reglerar utförande- och totalentreprenader ingår i flertalet kurser. Entreprenadbesiktning lär dig hur man genomför en besiktning på bästa sätt och är förberedande inför certifiering. Om du upprättar eller tolkar tekniska byggbeskrivningar och ska förstå byggbranschens samlade referensverk hittar du kurser inom AMA och MER.

Byggkurser som hjälper dig i din yrkesroll

På SIFU har vi gedigen erfarenhet att utbilda för hela byggbranschen oavsett titel och roll i företaget. Klimatfrågor ör viktigt inte minst inom byggsektorn och hela infrastrukturen. Val av material och råvaror liksom vilken roll det cirkulära byggandet har, har aldrig varit mer i fokus. Det är av stor vikt att SIFUs utbildare ständigt håller sig uppdaterade för att matcha samhällets ständiga utveckling och förändringar. Kurserna Klimatdeklarationer av byggnader och Material-/miljöinventering är några kurser som belyser detta.

Byggarbetsmiljösamordnare

För att vara förberedd om det värsta skulle hända behöver man ha en utsedd person med behörig kompetens som byggarbetsmiljösamordnare för att säkra en trygg byggarbetsplats och förstå vilka krav som arbetsmiljöverket ställer det får du i Grundkursen i BAS P / U  Arbetar du specifikt med projekterings- och planeringsskedet (BAS-P) eller i utförandeskedet (BAS-U). Läs mer om skillnaden mellan P och U

Byggprojektledare

Som byggprojektledare är det viktigt att ha relevant kunskap som exempelvis projektledning för bygg- och fastighetsprojekt, riskhantering och juridiken kring inköp av konsulttjänster. Med kursen Byggprojektledning får du absolut relevant kunskap för att bära rollen med framgång.

Arbetsledare

Som arbetsledare är det ditt ansvar att formellt fördela ansvaret i ett byggprojekt. Då är det viktigt att du förstår de olika funktionerna och dess innebörd. För att ha rollen som arbetsledare är det därför relevant att själv vara insatt och ha relevant kunskap. Stärk din kunskapsbank med SIFUs kurser som ex. Plan- och bygglagen och Projekteringsledning

Platschef

Precis som arbetsledare bär en platschef ansvaret för det aktuella bygget som är i gång. Du skall ha kunskaper om bland annat arbetsmiljön och vem som kan vara lämplig som byggarbetsmiljösamordnare på plats. Bra att förstå är också om Bas P och Bas U kan vara samma person? Läs artikeln

Entreprenör & byggherre

Har du fullständig koll på de juridiska spelreglerna i ett entreprenadprojekt för att kunna hantera ekonomiska, tekniska och juridiska risker som ständigt är aktuella? SIFU har flera lämpliga kurser som grundkurs i Entreprenadjuridik där finns även en fortsättningskurs för dig som behöver fördjupa i juridiken. Med kursen Byggprojektledning får du en bra och övergripande kombination med förståelse kring projektledning, ekonomi såväl som juridiken krig avtalsfrågor, arbetsrätt osv.

Byggkonsult

Som byggkonsult är det viktigt ha en bred kompetens och förståelse genom många olika områden som täcker ekonomi, juridik såväl som byggarbetsmiljö. SIFU ett unikt Utbildningspaket – Byggledning | Online som innehåller tre fristående webbutbildningar som Byggarbetsmiljösamordnare, Entreprenadjuridik och Byggprojektledning.

Installationssamordnare

Arbetar du som installationsledare eller samordnare så är det viktigt att förstå hur du kan hålla nere kostnader men samtidigt säkrar en bra slutprodukt. För att förstå tekniska utmaningar behöver du ha bra förståelse och kunskaper som matchar en snabb utveckling för att planera, styra och leda från start till slutskedet. Kursen i Installationssamordning ger dig bra kunskaper för att inneha rollen som installationsledare.

Företagsanpassade kurser inom bygg och anläggning

Är ni flera på företaget som har samma behov av byggutbildning så kan i stort sett kan alla SIFUs byggkurser företagsanpassas.  Då skräddarsys utbildningen för att passa er verksamhetsspecifika behov och målsättningar. Det blir möjligt att utgå från era målsättningar, planer och  kompetensnivå inom organisationen. Låt oss få veta vad du och ditt företag har för behov och önskemål!

Vart vill du utbilda dig med en kurs i bygg och anläggning?

Byggutbildningar i Göteborg

Ett stenkast i från Ullevi och precis bredvid skyskraporna Citygate och Jacyz hotel hittar du SIFUs lokaler på Drakegatan 7 i Gårda. På promenadavstånd inom 10 minuter når du Göteborg central med förbindelser som tåg, spårvagn och buss. Intill kurslokalen finns även gott om parkeringsmöjligheter.

Byggutbildning i Stockholm

På Norrtullsgatan 6 och  7/A hittar du våra fräscha utbildningslokaler och konferenslokaler. Från Stockholms Central går du en fin promenad på 10 minuter men med både tunnelbana, pendeltåg och bussar hittar du en knutpunkt på Odenplan och det finns parkeringshus precis intill.

Byggutbildning på distans

Att gå en byggutbildning på distans innebär att du har ditt klassrum online. Det enda du behöver är en Internetuppkoppling. Att välja en av våra distansutbildningar ger dig frihet och flexibilitet eftersom du inte är bunden till en specifik ort eller plats under utbildningen. Vi använder vanligtvis Microsoft Teams alternativt Zoom som plattform och du kommer att få utförliga instruktioner om hur du kopplar upp dig inför kurstillfället