Alla utbildningar

Solceller

Solenergin spelar en viktig roll i omvandlingen till ett fossilfritt energisystem som är nödvändigt för att rädda klimatet. Har du rätt kunskap för att skapa en lönsam och framgångsrik solcellsanläggning? Gå en utbildning i solceller hos SIFU!

Adobestock 434882223 Hemsida
Visar 1-1 av 1 träffar
Läs mer och boka

Solceller

Solcellssystem: uppbyggnad - teknik - ekonomi

Göteborg, Stockholm

2 dagar

Platser kvar

fr. 12 400 kr

exkl. moms

Läs mer och boka

SIFUs kurser inom solceller

SIFU erbjuder en solenergikurs där vi går igenom uppbyggnad av en solcellsanläggning, från projektering till helhet samt vilka lagar och regler som gäller och vad du bör tänka på för att få lönsamhet i projektet. Kursen heter Solcellssystem: Solcellssystem: uppbyggnad – teknik – ekonomi. Kontakta oss om du är intresserad av en annan inriktning på utbildning inom området solceller. Inom SIFU utvecklar vi löpande nya öppna kurser och erbjuder även företagsanpassade kurser, med möjlighet att anpassa innehållet utifrån behov.

Rekommenderade förkunskaper

Du bör ha grundläggande kunskap inom ekonomi för att kunna göra rätt beräkningar och förstå vad som påverkar det ekonomiska utfallet. Det också önskvärt med grundkompetens inom energiområdet för att du ska få en god förståelse av kursen. Kanske arbetar du idag som projektledare, energiingenjör fastighetsförvaltare eller konsult?

Varför en utbildning inom solceller?

Att utbilda sig inom solceller kan vara fördelaktigt av flera skäl. Med rätt kompetens kan du göra skillnad både för din verksamhets ekonomi och för klimatet. Efter genomförd kurs bör du ha fått en god förståelse kring hur solceller fungerar och vad som krävs för att en solcellsanläggning ska ge god elproduktion och lönsamhet. Genom att arbeta med solenergi bidrar du dessutom till en mer hållbar framtid. Solenergi minskar beroendet av fossila bränslen, vilket leder till minskade utsläpp av växthusgaser och andra föroreningar.

Solenergi är för övrigt en av de snabbast växande sektorerna inom förnybar energi. Efterfrågan på solcellsteknik ökar globalt i takt med att fler länder satsar på att minska sina koldioxidutsläpp och öka sin energisjälvförsörjning.

Brett utbud av energikurser

SIFU arrangerar ett brett utbud av kurser och konferenser inom bland annat Energi och Fastighet. Vi erbjuder öppna kurser i Stockholm, Göteborg och på distans. Vi arrangerar bland annat kurser som förbereder dig inför certifiering till energiexpert eller energikartläggare och vi har också flera kurser inom fjärrvärme. Dessutom arrangerar vi företagsanpassade kurser runtom i landet utifrån våra kunders önskemål. På vår årliga konferens Energideklarationsdagen samlas energiexperter från hela landet för att nätverka och utbyta erfarenheter.

Mer än 100 års erfarenhet av kurser och utbildningar

SIFU är ett utbildningsföretag, vars verksamhet inom kompetens och yrkeskunnande grundades redan år 1922. Vår historia har gett oss värdefulla erfarenheter och kunskaper – vi vet vad vi håller på med. Varje år utbildar vi tusentals personer inom svenskt näringsliv och offentlig sektor. Vi har en stor andel återkommande kunder och våra utvärderingar visar att vi har en hög kundnöjdhet. Det som gör oss unika är vår höga kvalitet på innehåll och upplägg, ofta med en kombination av teori och praktik och där våra professionella kursledare och föreläsare har en viktig roll.