Alla utbildningar

Fjärrvärme

Våra utbildningar inom fjärrvärme riktar sig till dig som vill öka din kunskap och förståelse inom allt från uppbyggnad av fjärrvärmesystem till drift och underhåll eller fjärrvärmedistribution.

Adobestock 418282833 Bäst För Visning
Visar 1-3 av 3 träffar
Läs mer och boka

Fjärrvärme

Fjärrvärme - distribution, drift och underhåll

Göteborg, Stockholm

2 dagar

Platser kvar

fr. 12 900 kr

exkl. moms

Denna kurs ger dig kunskap om hur fjärrvärmedistribution är uppbyggt och fungerar.

Läs mer och boka
Läs mer och boka

Fjärrvärme

Fjärrvärme - grundkurs

Göteborg, Stockholm

2 dagar

Platser kvar

fr. 12 900 kr

exkl. moms

Lär dig grunderna inom fjärrvärme och fjärrvärmesystem.

Läs mer och boka
Läs mer och boka

Fjärrvärme

Fjärrvärmecentralen

Göteborg, Stockholm

2 dagar

Platser kvar

fr. 12 900 kr

exkl. moms

För dig som vill lära dig mer om fjärrvärmecentraler.

Läs mer och boka

Utbildningar inom fjärrvärme

Grundläggande om fjärrvärmeutbildning

Ungefär hälften av uppvärmningen i Sverige kommer från fjärrvärme. Fjärrvärmeproduktion har många fördelar; Leveranssäkerheten är hög och priserna är stabila. Fjärrvärme ses dessutom som ett klimatsmart och hållbart alternativ då den ofta produceras med återvunna eller förnybara bränslen. 

Vem passar utbildningarna?

SIFU erbjuder kurser i fjärrvärme på olika nivåer för dig som arbetar inom energi, VVS, fastighet eller anläggning och vill öka din kunskap på fjärrvärmeområdet. Kanske arbetar du som ingenjör, tekniker, driftledare, montör, servicetekniker, projektör eller projektledare.

Grundkurs i fjärrvärme

Fjärrvärme - grundkurs vänder sig till dig som vill få en introduktion till fjärrvärmeområdet och lära dig grunderna. Du får kunskap om uppbyggnaden av fjärrvärmesystem och vilka faktorer som påverkar helheten av fjärrvärmeleveransen.

Utbildning om fjärrvärmecentraler

Kursen Fjärrvärmecentralen riktar sig till dig som arbetar med drift, tillsyn och underhåll av system för fjärrvärme samt fri- och fjärrkylssystem. Vi går igenom fastighetens värmesystem, fjärrvärmecentralens uppbyggnad, energimätning och debitering, drift och underhåll och mycket annat.

Utbildning i fjärrvärmedistribution

Kursen Fjärrvärme – distribution, drift och underhåll är en tvådagars kurs i hur fjärrvärmedistribution är uppbyggt och fungerar. Här får du lära dig distribution i sin helhet, från nätgeografi till effektivisering och utveckling.

Fjärrvärmekurser i Stockholm, Göteborg eller annan ort

Vi erbjuder öppna kurser i Stockholm och Göteborg. Är ni många från samma organisation kan vi även erbjuda er en företagsanpassad eller skräddarsydd utbildning i era egna lokaler.