Alla utbildningar

Platsgjutning

Utför du platsgjutningar på byggarbetsplatsen och behöver certifiera dig enligt gällande bestämmelser? Här hittar du alla kurser, kompetensklass I, II och III inom Platsgjuten betong.

PLATSGJUTNING Adobestock 78337399
Visar 1-6 av 6 träffar
Läs mer och boka

Platsgjutning

Platsgjutning klass II-U

Distans/Stockholm, Göteborg, Malmö, Stockholm, Umeå

7 dagar

Fåtal platser

fr. 21 900 kr

exkl. moms

Erhållet kursintyg ger behörighet att leda betongarbeten i kompetensklass 2

Läs mer och boka
Läs mer och boka

Platsgjutning

Platsgjutning klass I-U

Göteborg, Stockholm

10 dagar

Fåtal platser

fr. 29 900 kr

exkl. moms

Erhållet kursintyg ger behörighet att leda betongarbeten i kompetensklass 1-U

Läs mer och boka
Läs mer och boka

Platsgjutning

Platsgjutning klass III-U

Distans, Göteborg

2 dagar

Platser kvar

fr. 11 900 kr

exkl. moms

Få grundläggande kunskap om betong som material och vad som kan vara kritiskt vid konstruktioner

Läs mer och boka
Läs mer och boka

Platsgjutning

Platsgjutning klass III-U | Online

Online

Valfritt

Platser kvar

fr. 4 500 kr

exkl. moms

Få grundläggande kunskap om betong som material och vad som kan vara kritiskt vid konstruktioner

Läs mer och boka
Läs mer och boka

Platsgjutning

Platsgjutning klass II-U | Omcertifiering

Göteborg, Stockholm

3 dagar

Platser kvar

fr. 12 900 kr

exkl. moms

Uppdatera dina betongkunskaper och förbered dig inför certifieringsprovet.

Läs mer och boka
Läs mer och boka

Platsgjutning

Platsgjutning klass I-U | Omcertifiering

Göteborg, Malmö, Stockholm, Umeå

3 dagar

Platser kvar

fr. 12 900 kr

exkl. moms

Uppdatera dina betongkunskaper och förbered dig inför certifieringsprovet med denna uppdateringskurs

Läs mer och boka

Kurser och utbildningar inom platsgjutning av betong

Utför du platsgjutningar på byggarbetsplatsen och behöver certifiera dig enligt gällande bestämmelser? Här hittar du alla kurser för gjutning av betong. Platsgjutning är indelad i tre kompetensklasser där klass III är den lägsta klassen och klass I den högsta. Innehav av godkänd kompetensklass avgör vilken betonggjutning du får leda och övervaka, detta kan du läsa mer om under respektive kurs. För dig som vill ta del av det senaste och repetera dina kunskaper finns även vår uppdateringskurs.

Bland SIFUs betongutbildningar hittar du hittar du även kurser inom Fabriksbetongtillverkning för kompetensklass II-T och I-T och i Betongelementtillverkning för kompetensklass III-E II-E och högsta klassen I-E. För många i betongbranschen är det naturligt att behöva få mer kunskaper även inom bygg. SIFU har flera utbildningar inom byggledning eller för dig som behöver ha kunskap som byggarbetsmiljösamordnare så har vi både grund- och fortsättningsutbildningar.

På startsidan hittar du samtliga av SIFUs utbildningskategorier. Är du nyfiken på något särskilt område och vill ha mer information så kan du alltid anmäla dig något av våra nyhetsbrev.

Har du frågor och funderingar kring SIFUs utbildningar inom gjutning av betong? Kontakta oss gärna via telefon 031-350 55 00 eller mail info@sifu.se

Platsgjutning Klass I-U

Platsgjutning klass I-U är det sista steget för dig som vill få behörighet att leda och övervaka klass I-arbeten i betonggjutning såsom spännbetong, sprutbetong, brobyggnad, undervattensgjutning samt konstruktioner i aggressiva miljöer. Vid godkänd genomförd betongutbildning registrerar vi dig kostnadsfritt i ID06 kompetensdatabas.

Förnya ditt betongcertifikat i platsgjutning klass I-U med vår 2-dagarskurs Platsgjutning klass I-U | Omcertifiering Vi täcker senaste som exempelvis standarder, regelverk och klimatförbättrad betong. Efter godkänd tentamen erhålls ett nytt kompetensbevis med 10 års giltighet. Kursen som följer Betongrapport nr 8 och är godkänd av Betongföreningen, passar dig som behöver uppdatera kunskaper eller förbereda dig inför tentamen. Detta är en kurs för dig som arbetar i branschen, tidigare godkänd i klass I och nu behöver förnya till ett giltigt certifikat

Platsgjutning Klass II-U

Med godkänd genomförd utbildning av platsgjutning klass II-U får du behörighet att leda och övervaka gjutningar. Kursen behandlar grundläggande betongteknologi, armeringsteknik, formbyggnad och ritningsläsning samt en översikt av betongens olika användningsområden. Kritiska moment vid utförande med inriktning mot husbyggnadsarbeten betonas.  Vi registrerar dig kostnadsfritt i ID06 kompetensdatabas efter godkänd genomförd utbildning.

Platsgjutning Klass III-U

Platsgjutning klass III-U är för dig som är ny i betongbranschen eller för dig som vill få grundläggande kunskap om materialet betong och varför olika regler för material och produktion finns. Du får ökad kunskap om vad som är viktigt och kritiskt för att utföra platsgjutning av betongkonstruktioner.

Online- och uppdateringskurser inom betonggjutning

Kurs i betonggjutning finns även att genomföra som webutbildning; Platsgjutning klass III-U | Online  Du får lära dig grundläggande betongteknik och gjutningsprocesser samt kunna följa grundläggande arbetsbeskrivningar. Kursen Platsgjutning – Uppdateringskurs är en kurs i betonggjutning där du får förnyade kunskaper om aktuella standarder med avseende på kvalitetssäkring av platsgjutna konstruktioner.  

Bli certifierad inom platsgjutning med kurser godkända av Betongrådet

SIFUs kurser följer de krav och normer som Betongrådet har för att vara en godkänd utbildningsaktör. Bland annat som att Betongrapport 8. För att kunna arbeta med kritiska moment i platsgjuten betong som exempelvis leda och övervaka arbetet behöver du ha behörig kompetens. Klass I-U är högsta behörighetsgrad inom platsgjuten betong.

För vilka yrkesgrupper är våra utbildningar inom platsgjutning anpassade?

SIFUs betongutbildningar inom platsgjutning passar dig som är ny i betongbranschen eller vill få övergripande kunskap om betong som byggmaterial. Många av våra kursdeltagare arbetar som arbetsledare, plats- och produktionschefer. Beroende på kompetensklass och syfte så är det även många erfarna konstruktörer och projektörer men passar även dig som är Byggledare eller kontrollant.

Orter för våra utbildningar och kurser inom platsgjutning

SIFU har utbildningslokaler och kontor i både Göteborg och Stockholm. Men vi genomför även kurser i betong gjutning i Malmö.

Kurser i betonggjutning i Stockholm

Våra utbildningslokaler hittar du vid Odenplan och Norrtullsgatan 6 på konferenshotellet 7/A som ligger ca. 10 min ifrån Stockholms Central med tunnelbana. Parkeringshus ligger i direkt anslutning till adressen

Kurser i betonggjutning i Göteborg

Ett par minuter i från Ullevi och precis bredvid de nya skyskraporna hittar du SIFUs lokaler på Drakegatan 7 i Gårda. Från Gårda promenerar du ca. 10 minuter och når Göteborg central med förbindelser som tåg, spårvagn och buss. På Drakegatan finns det gott om parkeringsmöjligheter.

Kurser i betonggjutning i Malmö

I Malmö tillämpar SIFU flera olika lokaler men alltid centralt belägna hotell som även kan erbjuda logi för den ditresande kursdeltagaren. I samband med kurs erhåller dessutom SIFU en rabattkod för ett mer fördelaktigt pris på boende.

Kurser i betonggjutning  på distans

En del av våra kursstarter är upplagda som hybridkurs. Dvs man genomför kursen delvis på distans och delvis på plats. 8 dagars distanshybrid är fördelad över 3 veckor, det innebär att kursen är upplagd så här: Vecka 1 och 2 genomför du på distans och vecka 3 fysiskt på plats i klassrum