Alla utbildningar

Skola och utbildning

Kurser och konferenser för dig som arbetar inom skola. Få inspiration och öka din kompetens. Välkommen!

Visar 1-9 av 9 träffar
Läs mer och boka

Lärarfortbildning

Forum för anpassad grund- och gymnasieskola

fr. 5 450 kr

exkl. moms

Välkommen den 26-27 september 2023 på distans!

Läs mer och boka
Läs mer och boka

Övrig skolverksamhet

Forum för skoladministratörer

Distans

2 dagar

Platser kvar

fr. 5 950 kr

exkl. moms

Välkommen den 30-31 oktober 2023 på distans!

Läs mer och boka
Läs mer och boka

Övrig skolverksamhet

Framtidens skolrestaurang

fr. 3 190 kr

exkl. moms

Skaffa inspiration och verktyg att bli en skolrestaurang i framkant!

Läs mer och boka
Läs mer och boka

Lärarfortbildning

Motiverande matematikundervisning

Distans/Göteborg, Distans/Stockholm

3 dagar

Platser kvar

fr. 5 980 kr

exkl. moms

Underlätta för eleverna genom struktur, arbetssätt och en gemensam digital plattform.

Läs mer och boka
Läs mer och boka

Övrig skolverksamhet

Problematisk skolfrånvaro

Distans, Stockholm

2 dagar

Platser kvar

fr. 5 980 kr

exkl. moms

Du lär dig mer om åtgärdande, förebyggande och främjande arbete.

Läs mer och boka
Läs mer och boka

Övrig skolverksamhet

Skolbibliotek

Stockholm

2 dagar

Platser kvar

fr. 5 950 kr

exkl. moms

Utveckla ditt skolbibliotek och din roll som skolbibliotekarie. Vi ses 14-15 november 2023!

Läs mer och boka
Läs mer och boka

Lärarfortbildning

SO-dagarna

Stockholm alt. distans

2 dagar

Platser kvar

fr. 5 980 kr

exkl. moms

Välkommen till den årliga mötesplatsen för SO-lärare – med aktuella ämnen och framtidsfokus!

Läs mer och boka
Läs mer och boka

Övrig skolverksamhet

Tilläggsbelopp i teori och praktik

Göteborg, Stockholm

1 dag

Platser kvar

fr. 5 480 kr

exkl. moms

Lär dig regelverket och hur man utformar en ansökan om tilläggsbelopp inom skolan!

Läs mer och boka
Läs mer och boka

Lärarfortbildning

Webinar - Källkritik i undervisningen

Webinariet har redan ägt rum, men kontakta oss gärna om du har några frågor!

Läs mer och boka

Kurser med inriktning mot skola och utbildning

Inom skola och utbildning erbjuder vi på SIFU både kurser och konferenser för dig som vill öka din kompetens, få inspiration och hänga med i det senaste inom skolans utveckling. Våra konferenser och kurser vänder sig till hela skolväsendet, oavsett om du arbetar på förskola, grundskola, gymnasium eller med skoladministrativa frågor inom kommunen.

Hos oss får du verktyg för att lyckas med implementering av digitalisering och nya läromedel, förbättra elevhälsan samt utveckla specialpedagogiken samt pedagogiken i klassrummet. Konferenserna spänner över hela skolområdet, såsom SO-området, skolbibliotek och skolmåltider. Dessutom erbjuder vi även olika kurser inom skoladministration, matematik och hur du arbetar för ökad skolnärvaro. SIFU:s kurser och konferenser byggs upp utifrån målgruppens önskemål, så du som lärare och övrig skolpersonal kan känna dig trygg med att du får med dig det senaste och mest matnyttiga med dig hem till din skola efter genomförd kurs eller konferens.

Våra utbildningar utförs av kunniga yrkespersoner och lärare. Till konferenserna bjuder vi in både experter samt intressanta och givande praktikfall som djupdyker in i case direkt från skolans värld.

Välkommen att spana in hela vårt utbud av utbildningar inom skola och utbildning och kontakta oss gärna vid telefon, 031-350 55 00, eller mail, info@sifu.se, om du har några frågor!

Lärarfortbilding

Våra utbildningar på temat lärarfortbildning hittar du här. De riktar sig till yrkesverksamma lärare inom kursernas och konferensernas respektive ämnesområde. Du fördjupar dig och lär dig mer om sådant som tillhör dina ämnen.  Det kan röra sig om allt kring hur du som lärare stöttar dina elever i matematiken eller konferenser inom ett specifikt ämnesområde, exempelvis vår uppskattade konferens SO-dagarna.

Är du själv ämneslärare och saknar en kurs eller konferens inom vårt utbud på ett specifikt tema är du varmt välkommen med ditt förslag till projektledaren på området skola hos oss på SIFU. Klicka dig in på någon av utbildningarna ovan för att hitta direktuppgifter till rätt person, alternativt kontakta oss på telefon 031-350 55 00 eller mail info@sifu.se.

Övrig skolverksamhet

Under kategorin övrig skolverksamhet samlar vi alla utbildningar inom skolområdet som inte är knutet till ett specifikt ämnesområde. Dessa fokuserar på skolans övriga delar som skolkök och skolmåltider, skolbibliotek, hur man bäst hanterar skolfrånvaro eller skolekonomiska frågor för dig som arbetar med dessa på kommunen.  

Upplever du att det saknas en kurs eller konferens inom vårt utbud inom övrig skolverksamhet är du varmt välkommen med ditt förslag till projektledaren på området skola hos oss på SIFU. Klicka dig in på någon av utbildningarna ovan för att hitta direktuppgifter till rätt person, alternativt kontakta oss på telefon 031-350 55 00 eller mail info@sifu.se.

Välj den utbildningsform eller ort som passar dig bäst

För oss på SIFU är det viktigt med flexibilitet och att kunna erbjuda såväl dig som bor långt bort från en större ort möjlighet till kompetensutveckling för att kunna rusta framtidens skola. Därför erbjuder vi kurser och konferenser både i klassrum och på distans, i Göteborg eller Stockholm, för dig som är ute efter lärarfortbildning eller utbildningstillfällen inom övrig skolverksamhet. Är ni flera från en skola som är intresserade av samma kurs föreslår vi att du kontaktar oss för en kurs anpassad för er skolverksamhet, era behov och önskemål, så långt detta är möjligt. Du når oss enklast på telefon 031-350 55 00 eller mail info@sifu.se.

Kurser och konferenser för lärare och skolpersonal i Stockholm

Våra konferenser håller till i centrala Stockholm, om inte annat anges. Du kan hitta oss i våra lokaler på 7A Odenplan, Norrtullsgatan 6, alldeles vid Odenplan eller på annan adress som specificeras på respektive konferenssida. Ofta hålls våra konferenser i fina lokaler som Piperska muren eller Hotell Birger Jarl.

Våra kurser inom skola och utbildning hittar du oftast i våra lokaler på Norrtullsgatan 6. Det ligger endast ett stenkast bort från tunnelbanestationen Odenplan. Se vägbeskrivning via Google Maps för att enkelt hitta till våra lokaler i Stockholm. Se alltid respektive kurssida för uppdaterad information.

Kurser och konferenser för lärare och skolpersonal i Göteborg

I Göteborg så kan ni hitta oss i våra lokaler på Drakegatan 7 i Gårda. Lokalerna ligger precis bakom sportarenan Ullevi och är lätta att ta sig till både via kollektivtrafik och med annan förbindelse. Se vägbeskrivning via Google Maps för att enkelt hitta till våra lokaler i Göteborg. Se alltid respektive kurssida för uppdaterad information, då vi ibland hyr in oss i andra lokaler för våra kurser.

Distanskurser och hybridkonferenser för lärare och skolpersonal

Att gå en utbildning på distans innebär att du har ditt klassrum online. Det enda du behöver är en internetuppkoppling. Oftast är det fasta kursdagar du bokar dig på där du har kontakt med din lärare eller deltar på en konferens via någon av plattformarna Zoom eller Microsoft Teams.

Behöver du mer flexibilitet eller bor och arbetar långt från våra utbildningslokaler är distans ett ypperligt alternativ då du får möjligheten att delta från ditt eget skrivbord. Våra hybridkonferenser livestreamas. Du behöver alltså inte ladda ner programmet på din dator, utan får en länk till konferensen och instruktioner ca. en vecka innan start.