Om SIFU

Din strategiska partner i kompetens- och utbildningsfrågor

SIFU är ett av Sveriges ledande utbildningsföretag. Vår verksamhet syftar till att förbättra näringslivets konkurrenskraft, samhällets välstånd och människors livskvalitet. Vår vision är att vara det självklara valet för ökad kompetensutveckling.

Med över 200 kurser och konferenser bidrar vi årligen till tusentals personers kompetensutveckling. Det här gör oss till ett av Sveriges ledande utbildningsföretag inom specifika branscher. Vi ger våra kursdeltagare värdefulla kunskaper och erfarenheter så att din organisation tryggt kan möta omvärldens krav på utveckling och förändring. Vi utbildar främst inom teknik och ledarskap, samhällsutveckling, offentlig administration, vård och skola. Våra kunder kommer från både privata och offentliga företag, små som stora organisationer.

Vi är:

  • Affärsmässiga
  • Kvalitetsmedvetna
  • Engagerade
  • Prestigelösa och lyhörda

Vi erbjuder:

  • Öppna och företagsanpassade kurser och konferenser
  • Interaktiva onlineutbildningar
  • Distanskurser

Det här gör oss unika:

  • Kvalitet och hög kundnöjdhet
  • Gedigen kunskap och erfarenhet
  • Flexibla och skräddarsydda utbildningar inom många olika områden

Vår 100-åriga historia har gett oss värdefulla erfarenheter och kunskaper - vi vet vad vi håller på med. Genom vårt unika kontaktnät av föreläsare/kursledare har vi alltid möjlighet att anpassa utbudet efter efterfrågan.

Varje år producerar vi ett stort antal nya utbildningar och konferenser. Tack vare gedigen omvärldsbevakning är vi alltid uppdaterade och kan snabbt och effektivt möta nya och förändrade utbildningsbehov som dyker upp. Med våra skräddarsydda kurser och konferenser ser vi till att fylla rätt kunskapsluckor. En del av verksamheten inriktas också mot kundspecifik utbildning där våra öppna kurser också kan anpassas direkt till ditt företag eller din organisation. Det här gör att få utbildningsföretag kan erbjuda kvalitativa kurser och konferenser anpassade till så många olika målgrupper som vi gör – detta gör oss unika.

"Vår styrka är våra erfarna lärare, utbildare och kursledare. Tillsammans med vår unika kombination av teori och praktik får våra kursdeltagare en trygg och säker utbildning."

Det är inte heller någon slump att vi har en hög kundnöjdhet. När vi frågar våra kursdeltagare vad som är bra med våra utbildningar är det den höga kvaliteten på innehåll och upplägg, kunniga kursledare och bra service/bemötande som ofta nämns. Vi vill ge våra kunder en upplevelse att minnas och målsättningen är att våra utbildningar ska ge en tydlig effekt. Med ett väl planerat innehåll, en pedagogisk idé och olika utbildningsmöjligheter strävar vi efter att på ett motiverande sätt nå längst.

Eftersom kunskap är en färskvara ser vi alltid till att hålla våra kursledare och utbildningar uppdaterade med de senaste kunskaperna och metoderna. De flesta av våra utbildare är själva aktiva inom sitt område och vet därför vad de håller på med.