Alla utbildningar

Elteknik

Planera nästa steg i din karriär och bygg på med kunskap inom elteknik. SIFU har elkurser för både nybörjare och experter. Jobbar du inom fastighet eller industri? Anmäl dig till våra kurser för att öka din elkompetens och för att kunna ta ett större ansvar!

Adobestock 113971846 Bäst För Visning
Visar 1-8 av 8 träffar
Läs mer och boka

Praktisk elteknik

Grundläggande Elteknik

Göteborg, Stockholm

2 dagar

Platser kvar

fr. 11 200 kr

exkl. moms

Läs mer och boka
Läs mer och boka

Elsäkerhet

Elansvar och delegering | Online

Online

Valfritt

Platser kvar

fr. 4 500 kr

exkl. moms

Lär dig vad elansvar innebär och skapa förutsättningarna för ett systematiskt elsäkerhetsarbete!

Läs mer och boka
Läs mer och boka

PLC-programmering

PLC Grundkurs

Göteborg

3 dagar

Platser kvar

fr. 15 900 kr

exkl. moms

Läs mer och boka
Läs mer och boka

PLC-programmering

PLC, steg 2

Kontakta oss på telefon 031 350 55 00 för mer information.

Läs mer och boka
Läs mer och boka

Praktisk elteknik

Praktisk elteknik, fastighet

Göteborg, Stockholm

3 dagar

Platser kvar

fr. 15 700 kr

exkl. moms

Läs mer och boka
Läs mer och boka

Praktisk elteknik

Praktisk elteknik, industri

Göteborg, Stockholm

3 dagar

Platser kvar

fr. 15 700 kr

exkl. moms

Läs mer och boka
Läs mer och boka

Praktisk elteknik

Praktisk elteknik, schemaläsning och felsökning

Göteborg

3 dagar

Platser kvar

fr. 15 700 kr

exkl. moms

Läs mer och boka
Läs mer och boka

Övriga elteknikutbildningar

Reläskyddssystem - Distribution och Industri

Kontakta oss på telefon 031 350 55 00 för mer information.

Läs mer och boka

Elteknik - En samhällsbärande funktion

Vårt kursutbud inom elteknik ger dig stora möjligheter till värdefull kompetensutveckling. Vi har grundläggande kurser i elteknik för dig som jobbar inom både fastighet och industri. För dig som är elektriker, operatör, konstruktör eller underhållstekniker har vi kurser inom automation. Dessutom erbjuder vi kurser inom elbesiktning och elsäkerhet.

Eltekniken ligger till grund för flera av de system, maskiner och installationer som styr våra fastigheter. För att arbeta med drift, underhåll och service behöver du en god förståelse för elnätets uppbyggnad. Du behöver kunna felsöka och underhålla en anläggning och även känna till regler och elsäkerhet. Med SIFUs kurser inom elteknik för fastighet lär du dig att på egen hand felsöka och reparera förekommande fel i fastighetens system, maskiner och installationer//elutrustning och elanläggning.

Vi har även kurser inom elteknik för industrin, som vänder dig till dig som arbetar som till exempel drift- och underhållstekniker, mekaniker eller reparatör. SIFUs kurser ger dig en större förståelse för eltekniken, elnätets uppbyggnad och funktion och elsäkerhet och vad du har möjlighet att göra inom elsäkerhetslagens ramar. På så sätt kan du själv göra felsökning, underhåll och reparation av vissa fel i den elutrustning och elanläggning som förekommer i industrin, vilket ger dig ett mer ansvarsfullt arbete och minskar driftstörningar

Välkommen att boka din elteknikutbildning hos oss på SIFU!

Elutbildning som ger dig rätt kompetens

Vårt kursutbud inom elteknik ger dig stora möjligheter till värdefull kompetensutveckling. Vi har grundläggande kurser i elteknik för dig som jobbar inom både fastighet och industri.  För dig som är elektriker, operatör, konstruktör eller underhållstekniker har vi kurser inom automation/PLC-programmering. Dessutom erbjuder vi kurser inom elbesiktning och elsäkerhet.

Elutbildning - Praktisk elteknik

Skaffa kunskaper för att göra enklare elarbeten, underhåll och felsökning på anläggningar och utrustningar. Våra kurser inom praktisk elteknik riktar sig främst till dig som arbetar inom fastighet eller industri och omfattar grundläggande elkunskap, elsäkerhet och regler, felsökning och schemaläsning med mera.

Elutbildning – Elsäkerhet

Våra kurser inom elsäkerhet är till för dig som är fastighetsägare eller elanläggningsinnehavare:  Lär dig hur regelverket kring elansvar och delegering är uppbyggt för att uppfylla myndighetskraven. Genom att systematiskt arbeta med tydliga roller, avgränsningar och genomtänkta avtal skapas förutsättningar för elsäkerhet, driftsäkerhet och en organisation som tål granskning av myndigheter. Kursen erbjuds som online-utbildning, som du följer på egen hand, när du själv vill och du har tillgång till kursledaren för frågeställningar.

Elutbildning - PLC-programmering

SIFU erbjuder grund- och fortsättningskurser för dig som behöver grundläggande kunskaper om funktionen hos och programmering av PLC-system samt felsökning av denna typ av maskiner. Här får du lära dig programmering, säkerhetssystem, felsökning, samordning, kommunikation och konfiguration. Stor del av kurserna består av praktiska övningar där vi arbetar med toppmoderna simuleringsprogram med både teknik i 3D samt rörliga motiv samt med körbara anläggningar för industriella system. Kurserna ges i nuläget i företagsanpassad form. Kontakta oss för mer information!

Utbildningar för dig som vill vässa kunskaperna inom elteknik

SIFU har elkurser för både nybörjare och experter. Vi har grundläggande kurser i elteknik för dig som jobbar inom både fastighet (fastighetstekniker, fastighetsförvaltare, reparatörer och drift- och underhållstekniker) och industri (drift- och underhållstekniker, mekaniker eller reparatör). För dig som är elektriker, operatör, konstruktör eller underhållstekniker har vi kurser inom automation. Vi har också kurser inom elbesiktning och elsäkerhet.

Elutbildningar på distans eller i klassrum

På SIFUs kurser lär du dig både teori och praktik. Många av våra kurser ges på plats i Stockholm eller Göteborg, men vissa kurser kan du också följa på distans. Vi erbjuder även företagsanpassade utbildningar och onlineutbildning, för dig som vill ha extra flexibilitet