Alla utbildningar

Kyla och värme

Värme- och kylutbildningar för dig som vill kompetensutveckla dig inom området. Vi erbjuder utbildningar som passar både dig som är nybörjare och dig som har mer erfarenhet inom området.

Visar 1-7 av 7 träffar
Läs mer och boka

Kyla och värme

Drift av värmeinstallationer

Göteborg, Stockholm

3 dagar

Platser kvar

fr. 15 600 kr

exkl. moms

Lär dig skapa ett bra inomhusklimat med kunskap om värmesystemets uppbyggnad och funktion!

Läs mer och boka
Läs mer och boka

Fjärrvärme

Fjärrvärme - distribution, drift och underhåll

Göteborg

2 dagar

Platser kvar

fr. 12 900 kr

exkl. moms

Denna kurs ger dig kunskap om hur fjärrvärmedistribution är uppbyggt och fungerar.

Läs mer och boka
Läs mer och boka

Fjärrvärme

Fjärrvärme - grundkurs

Göteborg

2 dagar

Platser kvar

fr. 12 900 kr

exkl. moms

Lär dig grunderna inom fjärrvärme och fjärrvärmesystem.

Läs mer och boka
Läs mer och boka

Fjärrvärme

Fjärrvärmecentralen

Göteborg, Stockholm

2 dagar

Platser kvar

fr. 12 900 kr

exkl. moms

För dig som vill lära dig mer om fjärrvärmecentraler.

Läs mer och boka
Läs mer och boka

Kyla och värme

Grundkurs Termografi, värmekamera

fr. 13 300 kr

exkl. moms

Lär dig grunderna för hur värmekameror fungerar och hur du tolkar resultat.

Läs mer och boka
Läs mer och boka

Kyla och värme

Injustering av värmesystem

Göteborg, Stockholm

3 dagar

Platser kvar

fr. 15 800 kr

exkl. moms

Läs mer och boka
Läs mer och boka

Kyla och värme

Teoretisk kyl- och värmepumpteknik

Göteborg, Stockholm

5 dagar

Fåtal platser

fr. 19 600 kr

exkl. moms

En kurs som ger dig grundkunskaper för att vara verksam inom kyl- och värmepumpområdet.

Läs mer och boka

Utbilda dig inom kylteknik med kylutbildning

Behovet av kyla och värme finns i hela samhället och är ofta något vi tar för givet. För att ge ett bra inomhusklimat krävs god kunskap inom området. Hur underhåller du ett befintligt kyl-och värmepumpsystem?

På våra värme- och kylutbildningar lär du dig felsökning och får en förståelse för vad i en anläggning som påverkar dess energieffektivitet. Lär dig det du behöver veta med en kurs inom kyla och värme på SIFU!

Kylutbildningen riktar sig till:

Våra kurser vänder sig till yrkesverksamma inom kyla och värme som är intresserade av att stärka sin kompetens och erhålla certifiering inom området. På SIFU erbjuder vi ett utbud av värme- och kylutbildningar som är utformade för att möta behoven hos olika yrkesgrupper och erfarenhetsnivåer. Genom att delta i våra kurser får du möjlighet att fördjupa din kunskap och praktiska färdigheter inom kyla och värme.

Vi strävar efter att erbjuda högkvalitativ utbildning som är relevant och anpassad till dagens branschkrav. Våra kurser täcker olika ämnen, såsom kylsystem, värmepumpar, energieffektivitet och miljöpåverkan. Vi fokuserar inte bara på teoretisk kunskap, utan betonar även praktiska tillämpningar och övningar för att säkerställa att du får en heltäckande förståelse för ämnet.

Genom att delta i våra värme- och kylutbildningar får du inte bara möjlighet att utveckla din expertis utan även nätverka med andra yrkesverksamma inom branschen.

Utforska våra olika kylutbildningar nedan för att hitta den som bäst passar dina mål och behov.

Arbeta som kyltekniker

En kyl- och värmepumptekniker är en yrkesperson som arbetar med installation, reparation och underhåll av kyl- och värmepumpsystem. Som kyl- och värmepumptekniker kan du arbeta för företag som installerar och underhåller system för både kommersiella och privata kunder. Du kan även arbeta i specifika branscher som kräver kyl- och värmepumpsystem, såsom livsmedelsindustrin eller medicinsk utrustning. Vanligtvis krävs en utbildning inom kyl- och värmepumpteknik, samt erfarenhet inom området för att arbeta som värme- och kyltekniker. Felaktig installation eller underhåll av system kan leda till ineffektivitet, energiförlust och farliga situationer.

Kylcertifiering  

Kylcertifikat är en certifiering som utfärdas för personer som arbetar med kyl- och värmepumpsystem som innehåller HFC- och HCFC-köldmedier. Certifikatet är enligt EU-förordning (517/2014) ett krav för att använda och installera kyl- och värmepumpsystem som innehåller dessa typer av köldmedier. För att bli kylcertifierad måste du genomgå en utbildning där sedan ett teoretiskt och praktiskt prov genomförs för att visa sin kompetens och kunskap om kyl- och värmepumpsystem och dess hantering av köldmedier. Ansökan gör du på INCERT. På SIFUs kurser får du som yrkesverksam kunskap inom olika områden som du kan använda både i ditt arbete och i din väg till ett kylcertifikat.

Nycertifiering

När du ska certifiera dig för första gången behöver du genomföra ett prov hos certifieringsorganet som innefattar både ett skriftligt och ett praktiskt prov.

Giltighetstid certifiering

Giltighetstiden för certifieringen är fem år som du behöver förnya genom att göra ett skriftligt prov. Du behöver även årligen skicka in intyg som visar på att du arbetar inom området.

Kyltekniker utbildning i Stockholm

Du hittar våra lokaler för utbildningar för dig som bland annat är kyltekniker, i centrala Stockholm på Norrtullsgatan 6. Ett stenkast från Odenplan, vilket gör att det finns goda kommunikationsmöjligheter med kollektivtrafik eller annat färdmedel.

Kyltekniker utbildning i Göteborg

Utbildning för dig som bland annat är kyltekniker och vill gå i Göteborg hittar du i Gårda på Drakegatan 7. De är centralt placerade i närheten av Ullevi och du kan ta dig till lokalerna med både kollektivtrafik och andra färdmedel.