Alla utbildningar

Styr- och reglerteknik

Styr- och reglersystem är av stor vikt för att en fastighet ska kunna fungera på korrekt sätt. SIFU erbjuder flera kurser inom styr- och reglerteknik som ger dig kunskaperna att arbeta inom området!

Adobestock 212081612 (1) Bäst För Visn
Visar 1-4 av 4 träffar
Läs mer och boka

Styr- och reglerteknik

Styr och Reglerteknik - grundläggande

Distans

1 dag

Platser kvar

fr. 6 190 kr

exkl. moms

Läs mer och boka
Läs mer och boka

Styr- och reglerteknik

Styr- och reglerteknik för värme- och ventilationssystem, steg 1

Göteborg, Stockholm

4 dagar

Platser kvar

fr. 18 400 kr

exkl. moms

Läs mer och boka
Läs mer och boka

Styr- och reglerteknik

Styr- och reglerteknik för värme- och ventilationssystem, steg 2

Göteborg, Stockholm

3 dagar

Platser kvar

fr. 15 700 kr

exkl. moms

Läs mer och boka
Läs mer och boka

Styr- och reglerteknik

Övergripande styrning och kontroll av byggnader

Läs mer och boka

Vad innebär styr- och reglerteknik?

Styr- och reglersystemet styr i princip alla fastighetens tekniska funktioner som ventilation, kyla, värme, varmvatten och belysning. För att fastigheter ska fungera på rätt sätt krävs det att det finns styr- och reglersystem. Ett bra optimerat styr- och reglersystem är både energieffektivt och har låg miljöpåverkan samt energiprestanda. Styrteknik är det som system som man själv kan justera i en teknisk lösning. Reglerteknik är när den tekniska lösningen själv styr och kontrollerar automatiskt.

Några kurser vi erbjuder

Vi erbjuder flera kurser inom styr- och reglerteknik. Vår kurs Styr- och reglerteknik – grundläggande ger dig grundläggande kunskaper inom området vilket gör att du får en bra introduktion av begreppen. Den kunskapen kan du sedan bygga på i de fördjupande kurserna Styr- och reglerteknik för värme- och ventilationssystem, steg 1 och Styr- och reglerteknik för värme- och ventilationsystem, steg 2. Vi erbjuder även den företagsanpassade kursen Övergripande styrning av kontroll av byggnader som fokuserar på fastighetsautomation.

Vem behöver gå en utbildning i styr- och reglerteknik?

Våra kurser inom styr- och reglerteknik vänder sig till bland annat dig som är fastighetsskötare, drift- och fastighetstekniker samt värme- och ventilationstekniker, fastighetsförvaltare eller VVS-konsult. Förkunskaper som behövs inför att gå en utbildning inom området är kunskaper som grundläggande teknisk förståelse och praktisk erfarenhet av VVS-tekniska system. Kunskaper som du kan få genom att gå SIFUs grundläggande kurser inom kyla och värme eller ventilationsteknik.

Kurser på plats eller distans

Våra kurser inom styr- och reglerteknik går på flera orter i Sverige, som Stockholm och Göteborg. Den grundläggande kursen går på distans, vilket möjliggör att du kan sitta på den plats som passar dig bäst och genomföra kursen. Under de kurser på plats ses vi i Stockholm eller Göteborg, där dagarna består av både teoretiska och praktiska moment. En distanskurs innebär att du genomför kursen på ett visst datum men loggar in via en digital plattform.

Bredda din kompetens inom VVS

SIFU erbjuder ett brett utbud av utbildningar inom VVS. Vi har utbildningar som både passar dig som är ny och för du som redan är expert inom området. Vi har, utöver kurser inom styr- och reglerteknik, utbildningar inom områdena:

SIFU - en trygg utbildningspartner

SIFU är ett av Sveriges ledande utbildningsföretag med över 200 kurser, konferenser och onlineutbildningar. Vi erbjuder utbildningar inom 15 olika områden, bland annat VVS, energi, fastighet och vatten och avlopp.  Under våra utbildningar varvas teori med praktik vilket betyder att du både får en relevant och en högkvalitativ utbildning. Vi erbjuder utbildningar på flera orter i Sverige och håller även utbildningar på distans. De flesta av våra kurser kan företagsanpassas vilket innebär att utbildningarna skräddarsys efter er verksamhets behov och målsättning.