Betongelementtillverkning
Arbetar du med prefabricerade betongelement som förtillverkas inomhus på fabrik? Betongelement är indelad i tre kompetensklasser. Varje klass innefattar olika bestämmelser för att kunna leda och övervaka tillverkning av betongelement.
Betongelementtillverkning
Betongelementtillverkning klass I-E
Göteborg, Stockholm
Platser kvar
fr. 29 900 kr
exkl. moms
Utbildningen ger behörighet att leda och övervaka tillverkning av betongelement i utförandeklass 1.
Betongelementtillverkning
Betongelementtillverkning klass II-E
Göteborg, Stockholm
Platser kvar
fr. 26 400 kr
exkl. moms
Genomförd godkänd utbildning ger kompetensklass II med rätt att vara ersättare för en klass I
Betongelementtillverkning
Betongelementtillverkning klass III-E (Grundläggande betongteknik)
Distans, Göteborg
Platser kvar
fr. 11 900 kr
exkl. moms
Med utbildningen kommer du kunna säkerställa betongelementens kvalitet för en effektiv tillverkning
Betongelementtillverkning
Betongelementtillverkning klass III-E | Online
Online
Platser kvar
fr. 4 500 kr
exkl. moms
Få kunskap i grundläggande betongteknik
Betongelementtillverkning
Certifierad montageledare (CA)
Stockholm
Platser kvar
fr. 18 900 kr
exkl. moms
För planering och koordinering vid montering av betongelement
Övriga betongutbildningar
Fixeringssvetsning
Herrljunga
Platser kvar
fr. 12 900 kr
exkl. moms
Kursen ger dig kunskap hur du kan säkerställa betongelementens kvalitet vid en effektiv tillverkning
Utbilda dig inom betongelementtillverkning
Betongelementtillverkning är processen att gjuta förformade betongelement för konstruktionsändamål. Vanligtvis utförs detta av specialiserade företag med välutbildad personal inom betongområdet. För att delta i tillverkningen krävs ofta en grundläggande betongutbildning eller en betong kurs för att förstå de tekniker och standarder som krävs. Kunskaper i betongblandning, gjutningstekniker och efterbehandling är avgörande för att uppnå hög kvalitet och hållbara resultat. Betongelement används vanligen i byggprojekt där snabbhet, kostnadseffektivitet och precision är viktigt, som till exempel i storskaliga bostads- och kommersiella projekt. För att arbeta med betongelementtillverkning på professionell nivå krävs ofta klass I-certifiering och en fortsatt uppdatering av kunskaper och färdigheter genom regelbunden utbildning och erfarenhet i branschen. SIFU tillhandahåller för betongindustrin fler relevanta kurser, såsom inom Platsgjutning och Fabriksbetongtillverkning eller kurser som Fixeringssvetsning och Betongreparationer
SIFUs utbildningar inom betongelementtillverkning
Betongelementtillverkning klass I-E
Utbildningen Betongelementtillverkning Klass I-E är utformad enligt Svenska Betongföreningens riktlinjer för arbete med betongelementtillverkning, som beskrivs i Betongrapport nr 8. Kursen fördjupar och breddar kunskaperna från klass II-E-utbildningen, fokuserar på att leda och övervaka tillverkningen av betongelement i kompetensklass I-E. Den riktar sig främst till arbetsledare i betongelementfabriker samt produktionspersonal och konstruktörer inom betongelement. Kursinnehållet omfattar tekniska bestämmelser, betongmaterial och dess sammansättning, tillverkningsteknik, estetik och mer. Efter godkänd kurs kan vi kostnadsfritt registerna kursdeltagaren i ID06 kompetensdatabasen. För att kunna genomföra utbildningen krävs 24 månaders praktisk erfarenhet i arbetsledande befattning inom betongarbeten samt godkända laborationer och tentamen för klass II-kompetensför klass II-kompetens.
Betongelementtillverkning klass II -E
Utbildningen "Betongelementtillverkning Klass I-E" är utformad enligt Svenska Betongföreningens riktlinjer för arbete med betongelementtillverkning, som beskrivs i Betongrapport nr 8. Kursen fördjupar och breddar kunskaperna från klass II-E-utbildningen, fokuserar på att leda och övervaka tillverkningen av betongelement i kompetensklass I-E. Den riktar sig främst till arbetsledare i betongelementfabriker samt produktionspersonal och konstruktörer inom betongelement. Kursinnehållet omfattar tekniska bestämmelser, betongmaterial och dess sammansättning, tillverkningsteknik, estetik och mer. Efter godkänd kurs kan vi kostnadsfritt registerna kursdeltagaren i ID06 kompetensdatabasen. För att kunna genomföra utbildningen krävs 24 månaders praktisk erfarenhet i arbetsledande befattning inom betongarbeten samt godkända laborationer och tentamen för klass II-kompetens
Betongelementtillverkning klass III -E
Med kunskaper ifrån kursen Betongelementtillverkning klass III får de god grundläggande förståelse och aktuell kunskap om regler och vad som är viktigt att förstå vid tillverkningen av betongelement och betongvaror. Hantverket vid tillverkning och hantering från avformning via utlastning till montage är kritiskt eftersom betongelementens prestanda är garanterade. Kurs i Betongelement klass III finns även tillgänglig som onlinekurs, där du i egen takt och i den miljön det passar dig får de rätta verktygen för att bemästra ämnet.
Certifierad montageledare (CA)
Kursen för arbetsledare fokuserar på att säkerställa korrekt montage av betong- och stålkonstruktioner enligt regelverk och säkerhetsföreskrifter. Den ger teknisk kunskap om prefabricerade element, CE-märkning och konstruktionsregler. Genom föreläsningar, övningar och erfarenhetsutbyte lär deltagarna samordning av montageprojekt, konstruktionsredovisning, kvalitetskontroll, materiallära, samt lagkrav och säkerhet.
Godkänd tentamen och 24 månaders arbetslivserfarenhet möjliggör ansökan om certifiering som montageledare hos Nordcert.
Kvalitetskurser för betongarbetare enligt
Betongrapport 8
SIFU erbjuder godkända betongutbildningar enligt Betongrapport 8, ackrediterade av Svenska Betongföreningen. Genom att följa branschnormer säkerställs hög standard. Dessa kurser rustar betongarbetare med nödvändig kunskap för effektivt arbete, inklusive ledning och övervakning av arbetsmoment.
Vi erbjuder betongkurser på flera platser
Stockholm: Promenadavstånd från Centralen med hotell- och parkeringsmöjligheter.
Göteborg: Nära Centralstationen med parkering och hotellalternativ.
Malmö: Centralt belägna hotell med erbjudande om boende.
Herrljunga: Anpassad anläggning för praktiska moment
Distanskurser: Hybridformat uppdelat delvis online och delvis i klassrum.