Alla utbildningar

Betongelementtillverkning

Arbetar du med prefabricerade betongelement som förtillverkas inomhus på fabrik?  Betongelement är indelad i tre kompetensklasser. Varje klass innefattar olika bestämmelser för att kunna leda och övervaka tillverkning av betongelement.

Adobestock 81087620 Mindre
Visar 1-6 av 6 träffar
Läs mer och boka

Betongelementtillverkning

Betongelementtillverkning klass I-E

Göteborg, Stockholm

10 dagar

Platser kvar

fr. 29 900 kr

exkl. moms

Utbildningen ger behörighet att leda och övervaka tillverkning av betongelement i utförandeklass 1.

Läs mer och boka
Läs mer och boka

Betongelementtillverkning

Betongelementtillverkning klass II-E

Göteborg, Stockholm

10 dagar

Platser kvar

fr. 26 400 kr

exkl. moms

Genomförd godkänd utbildning ger kompetensklass II med rätt att vara ersättare för en klass I

Läs mer och boka
Läs mer och boka

Betongelementtillverkning

Betongelementtillverkning klass III-E (Grundläggande betongteknik)

Distans, Göteborg

2 dagar

Platser kvar

fr. 11 900 kr

exkl. moms

Med utbildningen kommer du kunna säkerställa betongelementens kvalitet för en effektiv tillverkning

Läs mer och boka
Läs mer och boka

Betongelementtillverkning

Betongelementtillverkning klass III-E | Online

Online

Valfritt

Platser kvar

fr. 4 500 kr

exkl. moms

Få kunskap i grundläggande betongteknik

Läs mer och boka
Läs mer och boka

Betongelementtillverkning

Certifierad montageledare (CA)

Stockholm

5 dagar

Platser kvar

fr. 18 900 kr

exkl. moms

För planering och koordinering vid montering av betongelement

Läs mer och boka
Läs mer och boka

Övriga betongutbildningar

Fixeringssvetsning

Herrljunga

2 dagar

Platser kvar

fr. 12 900 kr

exkl. moms

Kursen ger dig kunskap hur du kan säkerställa betongelementens kvalitet vid en effektiv tillverkning

Läs mer och boka

Utbilda dig inom betongelementtillverkning

Betongelementtillverkning är processen att gjuta förformade betongelement för konstruktionsändamål. Vanligtvis utförs detta av specialiserade företag med välutbildad personal inom betongområdet. För att delta i tillverkningen krävs ofta en grundläggande betongutbildning eller en betong kurs för att förstå de tekniker och standarder som krävs. Kunskaper i betongblandning, gjutningstekniker och efterbehandling är avgörande för att uppnå hög kvalitet och hållbara resultat. Betongelement används vanligen i byggprojekt där snabbhet, kostnadseffektivitet och precision är viktigt, som till exempel i storskaliga bostads- och kommersiella projekt. För att arbeta med betongelementtillverkning på professionell nivå krävs ofta klass I-certifiering och en fortsatt uppdatering av kunskaper och färdigheter genom regelbunden utbildning och erfarenhet i branschen. SIFU tillhandahåller för betongindustrin fler relevanta kurser, såsom inom Platsgjutning och Fabriksbetongtillverkning eller kurser som Fixeringssvetsning och Betongreparationer

SIFUs utbildningar inom betongelementtillverkning

Betongelementtillverkning klass I-E

Utbildningen Betongelementtillverkning Klass I-E är utformad enligt Svenska Betongföreningens riktlinjer för arbete med betongelementtillverkning, som beskrivs i Betongrapport nr 8. Kursen fördjupar och breddar kunskaperna från klass II-E-utbildningen, fokuserar på att leda och övervaka tillverkningen av betongelement i kompetensklass I-E. Den riktar sig främst till arbetsledare i betongelementfabriker samt produktionspersonal och konstruktörer inom betongelement. Kursinnehållet omfattar tekniska bestämmelser, betongmaterial och dess sammansättning, tillverkningsteknik, estetik och mer. Efter godkänd kurs kan vi kostnadsfritt registerna kursdeltagaren i ID06 kompetensdatabasen. För att kunna genomföra utbildningen krävs 24 månaders praktisk erfarenhet i arbetsledande befattning inom betongarbeten samt godkända laborationer och tentamen för klass II-kompetensför klass II-kompetens.

Betongelementtillverkning klass II -E

Utbildningen "Betongelementtillverkning Klass I-E" är utformad enligt Svenska Betongföreningens riktlinjer för arbete med betongelementtillverkning, som beskrivs i Betongrapport nr 8. Kursen fördjupar och breddar kunskaperna från klass II-E-utbildningen, fokuserar på att leda och övervaka tillverkningen av betongelement i kompetensklass I-E. Den riktar sig främst till arbetsledare i betongelementfabriker samt produktionspersonal och konstruktörer inom betongelement. Kursinnehållet omfattar tekniska bestämmelser, betongmaterial och dess sammansättning, tillverkningsteknik, estetik och mer. Efter godkänd kurs kan vi kostnadsfritt registerna kursdeltagaren i ID06 kompetensdatabasen. För att kunna genomföra utbildningen krävs 24 månaders praktisk erfarenhet i arbetsledande befattning inom betongarbeten samt godkända laborationer och tentamen för klass II-kompetens

Betongelementtillverkning klass III -E

Med kunskaper ifrån kursen Betongelementtillverkning klass III får de god grundläggande förståelse och aktuell kunskap om regler och vad som är viktigt att förstå vid tillverkningen av betongelement och betongvaror. Hantverket vid tillverkning och hantering från avformning via utlastning till montage är kritiskt eftersom betongelementens prestanda är garanterade. Kurs i Betongelement klass III finns även tillgänglig som onlinekurs, där du i egen takt och i den miljön det passar dig får de rätta verktygen för att bemästra ämnet.

Certifierad montageledare (CA)

Kursen för arbetsledare fokuserar på att säkerställa korrekt montage av betong- och stålkonstruktioner enligt regelverk och säkerhetsföreskrifter. Den ger teknisk kunskap om prefabricerade element, CE-märkning och konstruktionsregler. Genom föreläsningar, övningar och erfarenhetsutbyte lär deltagarna samordning av montageprojekt, konstruktionsredovisning, kvalitetskontroll, materiallära, samt lagkrav och säkerhet.

Godkänd tentamen och 24 månaders arbetslivserfarenhet möjliggör ansökan om certifiering som montageledare hos Nordcert.

Kvalitetskurser för betongarbetare enligt
Betongrapport 8

SIFU erbjuder godkända betongutbildningar enligt Betongrapport 8, ackrediterade av Svenska Betongföreningen. Genom att följa branschnormer säkerställs hög standard. Dessa kurser rustar betongarbetare med nödvändig kunskap för effektivt arbete, inklusive ledning och övervakning av arbetsmoment.

Vi erbjuder betongkurser på flera platser

Stockholm: Promenadavstånd från Centralen med hotell- och parkeringsmöjligheter.
Göteborg: Nära Centralstationen med parkering och hotellalternativ.
Malmö: Centralt belägna hotell med erbjudande om boende.
Herrljunga: Anpassad anläggning för praktiska moment
Distanskurser: Hybridformat uppdelat delvis online och delvis i klassrum.