Alla utbildningar

Inköp

Varje kunskapsförvärv är en investering i företagets konkurrenskraft och förmåga att blomstra trots omvärldens utmaningar. Med fördjupad kunskap från SIFUs inköpskurser som exempelvis inköpsstrategier, förhandlingstekniker och avtalsförvaltning får du och ditt företag förutsättningarna till långsiktiga framgångar.

Adobestock 299896051 Mindre (1)
Visar 1-9 av 9 träffar
Läs mer och boka

Inköp

Affärs- och avtalsrätt

Göteborg, Stockholm

2 dagar

Platser kvar

fr. 13 900 kr

exkl. moms

Fördjupa dig inom den juridiska aspekten på inköpets lönsamhet och effektivitet!

Läs mer och boka
Läs mer och boka

Inköp

Diplomerad Inköpare

fr. 49 800 kr

exkl. moms

Diplomutbildning som inkluderar flera delkurser. Kontakta oss på telefon 031-350 55 00.

Läs mer och boka
Läs mer och boka

Övriga utbildningar

Excel BAS | Online

Online

Valfritt

Platser kvar

fr. 3 500 kr

exkl. moms

En bred onlinekurs som lär dig grunderna i Excel

Läs mer och boka
Läs mer och boka

Övriga utbildningar

Excel för inköpare och logistiker | Online

Online

Valfritt

Platser kvar

fr. 3 500 kr

exkl. moms

Specialisera dig i Excel för inköpare och logistiker

Läs mer och boka
Läs mer och boka

Inköp

Inköpsförhandlingar

Göteborg, Stockholm

2 dagar

Platser kvar

fr. 13 900 kr

exkl. moms

Uppnå bästa möjliga förhandlingsresultat så effektivt som möjligt!

Läs mer och boka
Läs mer och boka

Inköp

Leverantörsutveckling

Distans, Stockholm

2 dagar

Platser kvar

fr. 13 900 kr

exkl. moms

Skapar hållbara leverantörssamarbeten och förstärk era relationer!

Läs mer och boka
Läs mer och boka

Offentlig upphandling

LOU – kurs i offentlig upphandling - Online

Online

Valfritt

Platser kvar

fr. 4 500 kr

exkl. moms

Maximera dina upphandlingar – kurs i onlineformat

Läs mer och boka
Läs mer och boka

Inköp

Operativ inköpsteknik

Göteborg, Stockholm

2 dagar

Platser kvar

fr. 13 900 kr

exkl. moms

Få grundläggande kunskap och relevanta verktyg för att kunna arbeta effektivare som inköpare.

Läs mer och boka
Läs mer och boka

Inköp

Strategisk inköpsteknik

Distans, Göteborg, Stockholm

2 dagar

Platser kvar

fr. 13 900 kr

exkl. moms

Utveckla och effektivisera ditt inköpsarbete, förstå nuläge, handlingsplaner samt strategier.

Läs mer och boka

Kurser och utbildningar inom Inköp

En inköps utbildning sträcker sig från grundläggande operativa färdigheter till avancerad strategisk analys. Våra kurser omfattar områden som bland annat leverantörsrelationer, förhandlingsteknik, marknadsanalys, hållbarhet och riskhantering. Vi fokuserar på att utveckla inköpsspecialister som kan hantera hela inköpscykeln. Kursdeltagare på inköpsutbildning lär sig att optimera inköpsprocesser, minska kostnader och skapa mervärde genom effektivt resursutnyttjande. SIFUs kursutbud inom inköp inkluderar också möjligheten att bli Diplomerad inköpare för att ta sin kunskap till ytterligare en nivå.

Diplomerad inköpare

SIFU erbjuder en omfattande diplomutbildning inom inköp, vilket kan vara avgörande för att optimera verksamhetens lönsamhet.  Diplomet ger de verktyg som är relevanta för att utveckla arbetssätt, stärka leverantörsrelationer och kunna förbättra resultat. Diplomerad inköpare är uppdelat i fyra delkurser; Operativ inköpsteknik, Strategisk inköpsteknik, Affärs- och avtalsrätt samt Inköpsförhandlingar.

Det flexibla upplägget möjliggör individuell anpassning, med start när det passar och valfri ordningsföljd på de olika delkurserna.  För att maximera utbildningen rekommenderas en studietakt på ett till två år. Med möjligheten att komplettera diplomet med kurser som leverantörsutveckling, får deltagare även 15% rabatt.

En diplomutbildning i inköp hos SIFU ger inte bara ökad kompetens, utan utgör en lönsam investering för arbetsgivare och individer, vilket snabbt resulterar i förbättrad företagslönsamhet och ökad yrkesutveckling.

Strategisk inköpsteknik

Optimera din inköpsstrategi med vår kurs "Strategisk Inköpsteknik". Utforska kritiska inköpsfrågor och utveckla effektiva strategier för att maximera inköpsresultat. Lär dig skapa praktiska handlingsplaner och genomför effektiva upphandlingar för att nå överlägsna resultat med innovativa metoder. Få insikter om leverantörsval och beslutsprocesser, samt metoder för segmentering och beslutsstöd. Integrera IT-stöd för effektivare inköp och mät inköpseffektivitet genom noggrant utvalda metoder. Genomför nulägesanalys och kartläggning av inköp för att ställa realistiska mål och följa upp resultat. Utforska inköpsavtal och lär dig när och hur du ska använda skriftliga avtal. Utveckla din inköpsfunktion med vår kurs och optimera din organisation för framgång.

Operativ inköpsteknik

Stärk din operativa inköpsexpertis med kursen Operativ Inköpsteknik. Utforska inköpsfunktionens syfte, roll och betydelse för företagets lönsamhet. Kursen täcker inköpsprocesser, från behovsanalys till effektiv beställningshantering och avtalsprocess. Lär dig följa upp leverantörer, hantera leveranser och säkerställ kvalitet enligt leverantörsvillkor. Förbättra dina förhandlingsfärdigheter med insikter om förhandlingsfaser, strategier och taktik. Utforska även offentlig upphandling och implementera ABC-analys för differentiering och bättre resultat. Få en holistisk förståelse för inköp och logistik, inklusive lagerstyrning och ekonomisk orderkvantitet. Ta ditt inköpsarbete till nästa nivå och anmäl dig till kursen idag!

Affärs- och avtalsrätt

Fördjupa dig i juridiken bakom inköp och försäljning med vår kurs Affärs- och Avtalsrätt. Ta kontroll över komplexa juridiska frågor kring avtal, fullmakter, reklamationer och fakturainnehåll. Kursen klargör dina rättigheter och skyldigheter samtidigt som den ger praktiska insikter för att skapa och bekräfta avtal. Utforska lagar och regler som omger inköps- och försäljningsprocessen och få inblick i vanliga tvistefrågor ur ett juridiskt perspektiv. Förstå hur juridiken påverkar rutiner och administration. Innehållet inkluderar den juridiska aspekten på inköpets lönsamhet, avtalsträffande och fullgörande, dokumentation, leverans- och betalningsvillkor, samt juridiken kring anskaffning och leveranssäkerhet. Stärk ditt juridiska kunnande och anmäl dig till kursen för att navigera smidigt genom affärsjuridikens komplexitet.

Inköpshandlingar

Behärska konsten av förhandlingar med kursen Inköpsförhandlingar. I dagens konkurrensintensiva- och komplexa affärsvärld är förhandlingskompetens avgörande vid inköp av varor och tjänster. Kursen ger dig strategiska verktyg för att planera och genomföra framgångsrika förhandlingar. Lär dig betydelsen av planering, din personliga förhandlingsstil och psykologins roll under förhandlingar. Kursens innehåll omfattar förhandlingsprocessen, planeringsfasens kritiska aspekter, genomförande, strategiska val, din personliga stil och ekonomi vid förhandlingar. Ta kontroll över förhandlingsspelet och maximera ditt framgångsresultat. Anmäl dig nu för att förbättra dina förhandlingsfärdigheter och öka din framgångsgrad i affärsförhandlingar.

Leverantörsutveckling

Med kursen Leverantörsutveckling skapar du förutsättningarna för bra leverantörsrelationer. Få färdigheter för smart val av leverantörer, planering och förbättring av leveranssäkerhet och kvalitet. Utforska strategier för att organisera och utveckla din leverantörsbas samt få förståelse för att överväga olika relationer och köpesätt. Kursen ger djup förståelse för leverantörsval, konkurrensstrategier och hur korta avtal kan öka flexibiliteten. Lär dig förbättra leverantörens prestationer genom noggrann utvärdering, uppföljning och analys. Stärk kommunikationen med leverantörer och utforska fördjupade samarbeten för produktutveckling och förbättringar. Kursen inkluderar även köp av tjänster och ger praktiska metoder för finansiell analys och kontroll av leverantörer. Anmäl dig nu för att förbättra dina inköpspraktiker och stärka din affärsrelation med leverantörer.

Utbildning i inköp på distans och eller på plats

Med en inköps utbildning hos oss kan du välja att gå din kurs i klassrum eller sitta på distans. När du väljer SIFU väljer du inte bara en kvalitetsutbildning utan också flexibilitet att delta var du än befinner dig och skapa din egen lärande upplevelse.

Utbildning inom inköp i Stockholm

Våra moderna utbildningslokaler finner du på 7/A på Norrtullsgatan 6. En trevlig 10-minuterspromenad från Stockholms Central tar dig dit, eller använd tunnelbana, pendeltåg och bussar med Odenplan som en central knutpunkt som tar dig till inköpare utbildning Stockholm. För bekvämlighet finns parkeringshus direkt i närheten av adressen.

Utbildning inom inköp i Göteborg

För inköpare utbildning Göteborg går du en 10 minuters promenad i från centralstationen för att komma till Gårda och våra egna kurslokaler på Drakegatan 7. Det finns flera förbindelser, som tåg, spårvagn och buss. På Drakegatan finns generöst med parkeringsmöjligheter, och i byggnaden intill finns det nybyggda hotellet Jacyz.