Hälsa, vård och omsorg

Bipolär sjukdom

På konferensen varvar vi aktuell forskning med framgångsrika praktikfall för att ge dig fördjupad kunskap i området. 

Välkommen den 28-29 november 2023 i Stockholm på 7A Odenplan, Nortullsgatan 6 eller på distans!

Boka kurs

Kursnr. 432800

2 dagar

fr. 6 350 kr

Exkl. moms

Välj kurstillfälle

Om konferensen

För trettonde året i rad anordnade vi i november 2022 den uppskattade konferensen Bipolär sjukdom – mötesplatsen för dig som arbetar med patienter som har bipolär sjukdom. Vi fick bland annat lyssna till ett spännande pass om diagnostik och metoder för bedömning, om det viktiga brukarperspektivet med representanter från Riksförbundet Balans, om suicidprevention och om fysiskt aktivitet som en del av rehabiliteringen.

Konferensen för dig som möter patienter med bipolär sjukdom är det viktigt att hålla dig uppdaterad kring forskning, diagnostik och behandling.

Varmt välkommen!

Konferensen fick betyget 4,45 av 5 förra året!

Läs intervjuer med föreläsarna från 2022 års konferens:

Jenny Svedenkrans och Petra Jonsson Bygdevall är två av årets talare. De lyfter temat bipolaritet under graviditet och nyföddhetsperiod, ta del av deras tankar och erfarenheter på temat i en kortare intervju. Planering och tät uppföljning – framgångsfaktorer för att minska risken för postpartumpsykos >>

Riksförbundet Balans föreläser under årets konferens. Här berättar två av representanterna mer på temat skuldkänslor, stöttning och involvering av anhöriga. Läs intervjun här >>

Lina Martinsson om 'Braining - bättre mående för både patienter och personal inom bipolär sjukdom'. Hon deltar även som talare på årets konferens. Här kan du läsa mer om hennes tankar och erfarenheter kring pulshöjande träning och bipolär sjukdom. Till intervjun >>

På förra årets program

  • Aktuell forskning
  • Diagnostik
  • Patient- och anhörigperspektivet
  • Farmakologi

Målgrupp

Konferensen vänder sig till hela teamet, läkare, sjuksköterskor, psykologer, kuratorer m.fl., runt den bipolära patienten. Du kan även arbeta inom BUP eller öppenvården och behöva en större förståelse för diagnosen.

Boka

Bipolär sjukdom

2 dagar

fr. 6 350 kr

exkl. moms

  • 28-29 nov 2023

    Stockholm alt. distans

    Platser kvar

Boka tidigt för bästa pris!

Till och med 29 september: 6 350 kr

Till och med 27 oktober: 6 950 kr

Från och med 28 oktober: 7 950 kr 

Pris för matpaket på 790 kr tillkommer för deltagare på plats.

Var med på plats eller på distans

Var med på plats eller på distans!

Konferensen hålls den 28-29 november 2023 i Stockholm eller på distans. Du kan även välja att delta digitalt, med samma möjlighet att ställa frågor och diskutera med föreläsare och andra konferensdeltagare.

Vill du vara med på plats?
Konferensen hålls på 7A Odenplan på Norrtullsgatan 6 i Stockholm, där du får träffa experter, föreläsare och kollegor från hela landet.

Vill du vara med på distans?
Ta vara på möjligheten att delta från ditt eget skrivbord. Konferensen livestreamas. Du behöver inte ladda ner programmet på din dator!

Du får en länk till konferensen och instruktioner ca en vecka innan start.

Varmt välkommen!

Tidigare deltagare om konferensen

Fantastiskt! Bra föreläsare, tydligt. Ny kunskap! Inspirerande och lärorikt!

Fantastisk möjlighet till komprimerad utbildning och nyheter.

Det var en heltäckande och intressant konferens som gav energi och ny kunskap i det vardagliga patientarbetet.

Jag har redan rekommenderat konferensen till mina kollegor. Bra att man kan välja att vara med via länk om inte resan är möjlig.

Fann ganska snabbt att för få av oss på vår mottagning var representerade. Saknade att nån läkare från oss var närvarande.