Projektledning

Diplomerad Projektledare

Ta dig till nästa nivå i din karriär som projektledare och utveckla dina kunskaper i projektmetodik, ledarskap och ekonomi.

Boka kurs

Kursnr. 6570

fr. 39 900 kr

Exkl. moms

Bokning görs på 031 - 350 55 00 eller info@sifu.se

Maila och boka

Om diplomet

7 dagars kursprogram fördelat på 3+2+2 dagar

Målet med diplomet är att stärka dig i din projektledarvardag och ge dig fördjupade kunskaper i hur projekt planeras, organiseras och styrs.

Med allt högre kompetenskrav på dagens projektledare får du med denna serie av kurser en bredd av både agila och traditionella verktyg för att kunna möta omvärldens förväntningar. Men det räcker inte att enbart vara strukturerad och effektiv. Du behöver även kunna leda och entusiasmera dina projektmedlemmar, kommunicera med intressenter och kunna styra det ekonomiska utfallet.

Därför innehåller detta diplom alla tre delar så att du når uppsatta mål och kan leda framgångsrika projekt.

Du lär dig

 • Konsten att sätta tydliga, tidsbestämda och relevanta mål
 • Effektiva och strukturerade projektverktyg
 • Leda dig själv och andra i projektteamet
 • Planera och budgetera ditt projekt
 • Ta fram beslutsunderlag och läsa och tolka ekonomiska resultat

Passar dig som

 • Leder och styr projekt i någon form och vill stärka din kompetens inom projektmetodik, ledarskap och ekonomi.

Diplomets innehåll

 

Effektiv projektledning | 3 dagar 

I denna kurs lär du dig metodiken som hjälper dig att leda effektiva projekt. Du kommer att få verktyg, modeller och teorier under alla faser av ett projekts livscykel och hur du förebygger de vanligaste fallgroparna.

 

 

 

Leda andra utan att vara chef | 2 dagar

Utbildningen lyfter dig som ledare och du får verktygen för att bygga ett välfungerande team. Du får fördjupade kunskaper i hur du kan skapa engagemang och motivation men även hur du kan delegera, ge feedback och hantera konflikter.

 

 

Ekonomi för icke ekonomer | 2 dagar (realtid eller online)

Grundläggande utbildning i ekonomi för dig som vill få en övergripande bild. Du får kunskap om hela ekonomiprocessen kopplad till din verksamhet och hur du tar fram beslutsunderlag och styr dina projekt utifrån planerad budget.

Flexibelt upplägg

Med SIFU:s diplomutbildning i projektledning får du ett kvalificerat program med flexibelt upplägg. Diplomeringen består av tre kurser och du väljer själv i vilken ordning du vill gå kurserna. För att du ska få en optimal utbildning är vår rekommendation att du genomför ditt diplom inom 12 månader från start till slut.

Men vad som är bäst intervall beror lite på tidigare erfarenhet när du påbörjar ditt program. Om du känner dig osäker kontakta oss för rådgivning så hittar vi ett lämpligt upplägg för dig.

Kursstarter i Stockholm, Göteborg eller på distans.

Resultat efter utbildningen

 • Ökad förmåga att sätta tydliga ramar för projektets mål och omfattning
 • En effektiv verktygslåda för projektplanering
 • Ledarkompetens hur välfungerande team samverkar
 • En tydligare och motiverande kommunikation
 • Bättre kontroll över projektets ekonomiska utfall
 • Hur du skapar resultat från utbildningen

Målgrupp

Diplomet lämpar sig för dig som leder och styr projekt i någon form. Utbildningen passar för dig som arbetar i privat eller offentlig verksamhet i såväl små som stora projekt.

Förkunskaper

Tidigare erfarenhet från projektarbete rekommenderas men är inget krav.

Kursledare

Jan Sankala

 • Kursledare på - Effektiv projektledning

  Jan har lång erfarenhet som både projektledare och utbildare. Hans mål är att varje kursdeltagare ska känna sig tryggare i projektledarrollen och ha med sig konkreta verktyg som kan appliceras i det dagliga arbetet efter avslutad kurs. Jans kompetens och varma personlighet når fram såväl i det fysiska som digitala klassrummet. Han kryddar gärna dialogen kring projektmetodik med lite sport och andra må bra faktorer.

Anki de Morais

 • Kursledare på - Leda andra utan att vara chef

  Anki har utbildat över 2000 kursdeltagare i ledarskap och grupputveckling med goda resultat och utvärderingar. Hon är certifierad UGL-handledare, diplomerad coach enligt ICF:s standard samt diplomerad samtalsterapeut i psykosyntes. Med lång erfarenhet från ledande befattningar kan Anki exemplifiera teorier med verkliga exempel. Anki skapar en fin och förtroendeingivande stämning i klassrummet.

Suzanne Rehnlund

 • Kursledare på - Ekonomi för icke ekonomer

  Suzanne är civilekonom med över 30 års erfarenhet. Hon lyckas med konsten att förenkla ekonomiska termer och begrepp till att bli intressanta och lätt att förstå. Suzannes mål när hon utbildar är att kursdeltagarna ska lära sig ”ekonomiska” så att de blir förstådda och att verksamheten får större förståelse när det gäller ekonomisk samsyn.

Bokningsförfrågan

Respektive kurs bokas separat med de datum du själv önskar. Vid bokning finns ett fält för kommentar, där du skriver DIPLOM så kopplar vi samman alla dina bokningar och justerar priset. Välkommen att kontakta oss om du har frågor eller önskar hjälp i din bokning.

Diplomerad Projektledare

För information om genomförande vänligen kontakta oss på telefon 031-350 55 00 eller e-post info@sifu.se

Relaterade kurser