Kurser för cykelreparatörer och ett kungligt besök

Kurser för cykelreparatörer och ett kungligt besök

SIFU har sin grund för 100 år sedan, 1922. Genom åren är det många som fått lära sig ett yrke eller vidareutveckla sina kunskaper hos oss. 1940-talets kurser för betongvarufabrikanter, byggnadstekniker, kylmontörer, elektriska installatörer och rörinstallatörer var föregångare till SIFUS kurser idag inom Betong och Bygg, VVS, Kyla och värme. Läs mer om SIFUs historia här!

Kursprogrammet för vårterminen 1946 erbjöd kurser för hantverkare inom en mängd yrken, såsom skräddare, skomakare, och frisörer. Vissa branscher, till exempel bygg och betong, är fortfarande lika aktuella i vårt kursutbud.

På bilden ses deltagarna på en kurs för cykelreparatörer lära sig att reparera både däck och slang. Teori blandades med praktiska övningar, ett upplägg som vi håller fast vid på våra kurser än idag.

1982 firades 60-årsjubiléet av självaste kungen som gjorde en notering i företagets gästbok. Han flankeras på bilden av en Tv-personlighet, som på den tiden var reporter på Radio Göteborg.

 

Vi fortsätter att stärka kompetensen inom svenskt näringsliv och erbjuder utbildningar och konferenser som svarar mot dagens och framtidens kompetensbehov.

Våra erfarna och professionella föreläsare har stark förankring i näringslivet. Tillsammans med vår unika kombination av teori och praktik får du som deltagare en aktuell och träffsäker utbildning. Läs mer om våra kurser, konferenser och onlineutbildningar här!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fler artiklar från SIFU: