Ledarskap

Att leda på distans - Onlineutbildning

Boka kurs

Kursnr. 11240

Valfritt

fr. 3 900 kr

Exkl. moms

Välj kurstillfälle

Om kursen

Vårt arbetssätt har under året förändrats drastiskt. Visst har många av oss arbetat på distans någon gång ibland, och visst har globala team samarbetat i virtuella möten, men nu är allt annorlunda. Nu är distansledarskapet det nya normala.

Som ledare behöver du göra en plan för hur arbetet ska organiseras och framförallt för hur vi ska fortsätta mötas, i det dagliga operativa såväl som i det strategiska. Utmaningen är att bibehålla känslan av kompetens och tillhörighet, det som gör att man vill bidra och engagera sig! Som ledare behöver vi därför också känna av vilka som kan behöva extra stöd och erbjuda dem det. På samma sätt behöver vi hålla kontakten med våra andra intressenter, kunder och leverantörer i denna osäkra tid. Relationerna blir om möjligt än viktigare, och därför även ditt sätt att kommunicera, lyssna, coacha och interagera med andra.

Innehåll

 • Hur du blir ett ess på att leda digitala möten
 • Framgångsfaktorer för utveckling av ditt självledarskap
 • Faciliteringsmetoder som skapar delaktighet
 • Tekniska verktyg och plattformar som Zoom och Teams
 • Hur du ger konstruktiv feedback
 • En handlingsplan för ett utvecklat distansledarskap
 • Hur du visar aktivt lyssnande och ställer rätt frågor.
 • Uppföljande webinarier exklusivt för deltagare som gått  kursen - Att leda på distans

Målgrupp

Den här utbildningen riktar sig till dig som är chef eller ledare.

Förkunskaper

Inga specifika förkunskaper krävs.

Kurstillfällen

Att leda på distans - Onlineutbildning

Valfritt

fr. 3 900 kr

exkl. moms

 • Valfritt

  Online

  Platser kvar

Kursledare

Åsa Lindell

Åsa Lindell är föreläsare, moderator och facilitator. Hon inspirerar och leder möten om bland annat möteskultur, förändring, levande värdegrund och bemötande. Åsa har bakgrund som organisationskonsult och kommunikationsdirektör i stora bolag som Schenker, Stena Line, Lindex samt varit verksam som chef inom Styrelseakademien och Företagarna.

Åsa Lindell

Online - Genomförandet

Kursen tar ungefär 8 timmar att genomföra och är inte knuten till något datum utan du kan anmäla dig när som helst. När du bokar in dig på kursen får du ett mail med dina inloggningsuppgifter till din kursportal. Där finns all information du behöver för att komma igång. Kursinnehållet är uppdelat i kapitel som du kan ta del av när och var du vill; på jobbet, bussen, vid frukostbordet och så vidare. När du gått igenom kursen kommer du att få en återkoppling på din handlingsplan och du får möjlighet att delta i kursens webinar där du kan ställa frågor till Åsa om ditt ledarskap på distans.