De sätter yrkesrollen som medicinsk sekreterare i rampljuset

De sätter yrkesrollen som medicinsk sekreterare i rampljuset

I april är det dags igen för den uppskattade konferensen Forum för medicinska sekreterare som genomförs för sjunde gången av oss på SIFU. Madelene Idh och Sofie Zachrisson som arbetar som vårdadministratörer på Höglandssjukhuset Eksjö är några av konferensens talare och de kommer att tala på temat Att vara vårdadministratör på 2020-talet. Vi fick chansen att ställa några frågor till dem inför att vi ses i vår, här kan du ta del av deras svar.

Hej Madelene och Sofie,

Vad roligt att vi får ha med er på årets konferens! Nu är vi nyfikna på att höra mer om ert instagramkonto Vårdadministratören där ni synliggör rollen som vårdadministratör genom att ge exempel från er yrkesvardag.

Vad hade ni för förhoppningar och ambitioner med Vårdadministratören när ni startade?

Vi hoppades nog mest att vi kommit på ett bra sätt att göra yrket synligt för allmänheten. 

Trodde ni att intresset skulle vara så stort? 
Nej, verkligen inte. 

Har ni något specifikt minne från när det hela började ta fart ordentligt? 
När vi blev bjudna till Vision i Stockholm och kom till huvudkontoret kände de igen oss innan vi ens hann presentera oss. Det var en speciellt och annorlunda att bli igenkänd för att man synts på sociala medier. Annars är det nog när vi började få följare från olika delar av Sverige. 

Har det varit roligare eller kanske jobbigare att driva kontot än vad ni trodde att det skulle vara? 
Det har varit väldigt mycket roligare. Ibland har det varit svårt att komma på vad man ska posta, vi vill visa mer än vad vi kan eftersom vi måste tänka på att inte röja någon sekretess. 

Vad har ni fått för respons från de som redan arbetar som vårdadministratörer? 
Bara positivt egentligen, de flesta tycker att vi gör ett bra jobb med att försöka synliggöra yrkesrollen. 

Vad är det roligaste minnet ni har från resans gång? 
Oj, svårt, så många. Svårt att välja det roligaste faktiskt men vi älskar att vara ute och föreläsa, det hade vi gärna gjort mer än vad vi hittills haft möjlighet till. 

Har ni hört om någon som fått upp ögonen för er yrkesroll tack vare ert konto? Eller kanske blivit avskräckt? 😉
Jo, men vi får ofta frågor via instagramkontot. Frågor om yrket och om det är så roligt som det verkar. Det är väl i så fall lönen som gör någon avskräckt, men har nog inte hört någon som tagit avstånd direkt. 

Vad ser ni mest fram emot med att delta på konferensen Forum för medicinska sekreterare?
Vi älskar att vara ute och prata om vårt yrke. Så vi ser väldigt mycket fram emot det, att träffa kollegor och följare och att få lyssna på andra föreläsare. 

     

Madelene Idh och Sofie Zachrisson arbetar som vårdadministratörer, båda på Höglandssjukhuset Eksjö, och försöker genom föreläsningar och instagramkontot synliggöra yrkesrollen och vad det innebär att jobba som vårdadministratör. De föreläser både för kollegor och studenter, och efter pandemin har de blivit inbjudna till utvecklingsdagar och utbildningar för vårdadministratörer för att förhoppningsvis skänka glädje och ge en stund av samhörighet.

Blir du nyfiken på konferensen Forum för medicinska sekreterare är du välkommen att läsa mer samt anmäla dig här >> 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fler artiklar från SIFU: