Ledarskap

Diplomerad Ledare

Utvecklas som chef och bli en bättre ledare.

Boka kurs

Kursnr. 2200

fr. 49 000 kr

Exkl. moms

Bokning görs på 031 - 350 55 00 eller info@sifu.se

Maila och boka

Om diplomet

8 dagars ledarskapsprogram fördelat på 3+3+2 dagar.

Detta är ett skräddarsytt ledarskapsprogram för dig som själv vill bestämma din utbildningstakt och utveckla ditt ledarskap över tid. Här är tanken att du förankrar utbildningen efter varje steg till din verksamhet och skapar varaktiga resultat. När du testat dina nya verktyg och reflekterat över effekten är du redo för nästa steg. Med alla tre steg får du ett komplett ledarskapsprogram och handledning av våra erfarna ledarskapskonsulter.

I ledarskapsprogrammet arbetar vi med exklusiva grupper med max 10 deltagare för optimal kunskapsutdelning.

Du lär dig

 • Metoder för att hantera chefsrollens utmaningar
 • Hur du kan utveckla individer och team
 • Förändringsledning och förändringsarbete

Passar dig som

 • Är relativt ny in i din chefsroll
 • Har personalledningsansvar
 • Ansvarar för resultat på högre nivå

Innehåll

Arbetsledning steg 1 - Personligt ledarskap | 3 dagar

 

Viljan att utvecklas och kunna anpassa ditt ledarskap till just din situation är en av de grundläggande förutsättningarna för att bli en effektiv ledare. Du behöver ha en hög självkännedom och veta hur du kan påverka andras beteenden i rätt riktning för teamet och verksamhetens skull. I steg 1 börjar vi med ”jaget” och studerar dina olika ledaregenskaper för att få teamet med dig, utan team inget ledarskap!

Arbetsledning steg 2 – Kommunikativt ledarskap | 3 dagar

Som chef företräder du arbetsgivaren och behöver ha inblick i rättigheter och skyldigheter utifrån arbetsrätt och arbetsmiljö för att agera professionellt. Strukturer för arbetsfördelning, personalutveckling och konflikthantering är en förutsättning för att skapa välmående team. I steg 2 utvecklar du förståelsen för regelverket, ditt operativa chefsarbete och hur du kommunicerar med ditt team utifrån olika situationer och beroende på vad ni vill uppnå. En stor nyckel till ledarens framgång är rätt kommunikation i rätt tid och på rätt sätt.

Arbetsledning steg 3 – Utvecklande ledarskap och förändringsledning | 2 dagar

I steg 3 kommer du att få strategier hur du kan skapa och leda effektiva team och få ansvarsfulla medarbetare som känner engagemang och arbetsglädje. Kursen kommer att ge dig teorier och metoder i bl.a. förändringsledning, utvecklande ledarskap, grupputveckling, coaching och din egen återhämtning som chef. Du kommer att arbeta med ett eget verklighetsbaserat case och praktisera ditt ledarskap utifrån olika utmaningar som blir en individuell handlingsplan utifrån dina behov. Förändring är en förutsättning för utveckling och förbättring!

Du kan komplettera ditt diplom med:

Arbetsmiljö för ledare | Online

Det finns många skäl till att arbeta med arbetsmiljön på en arbetsplats. Dels för att efterleva lagar och regler, dels för att förbygga (och hantera) olyckor och sjukdomar och dels för att det finns en stark koppling mellan en god arbetsmiljö och en effektivare verksamhet. Oavsett anledning kan det vara mycket att tänka på och det är inte alltid självklart hur du går från teori till praktik. Vill du komplettera ditt diplom med onlinekursen Arbetsmiljö för ledare så ger vi dig 15% rabatt.

Omdömen

Nishi Singh, Finance Manager, Tietoevry Banking

Det är väldigt bra att kursen är i tre delar. Man får tid för bearbetning och kan applicera det i arbetet. Den sista delen av kursen kändes särskilt kraftfull. Diskussionerna och övningarna under den perioden gav mig inte bara verktyg för att hantera komplexa ledarskapssituationer, utan även en fördjupad förståelse för de olika ledarskapsstilar.

Nishi Singh, Finance Manager, Tietoevry Banking

Mina förväntningar uppfylldes och det var en mycket inspirerande kurs där jag tror att jag har mycket med mig i mitt arbete. Utbildaren hade en bra förmåga att inspirera till allas deltagande.

Kursdeltagare på steg 2 | Februari 2022

⭐⭐⭐⭐⭐

Grymt nöjd!

Väldigt trevligt bemötande direkt när jag klev in i lokalerna, kompetent kursledare och tidsmässigt bra dagar!

Kursdeltagare på steg 1 | Januari 2022

Upplägg och resultat

Flexibelt upplägg

Med SIFUs diplomutbildning i ledarskap får du ett kvalificerat ledarskapsprogram med flexibelt upplägg. Diplomeringen består av tre kurser och när du startar din diplomering väljer du själv när i tiden du vill boka in följande steg 2 och 3. Med våra löpande kursstarter kan du kombinera att gå kursen i Stockholm och Göteborg.

För att du ska få en optimal utbildning och få nytta av dina lärdomar från tidigare steg rekommenderar vi en studietakt på drygt ett år. Vad som är optimalt för dig är också lite beroende på tidigare erfarenhet när du påbörjar ditt program. Kontakta oss för rådgivning.

Förkunskaper

Du bör ha en ledande roll eller vara på väg in i en.

Målgrupp

Diplomet lämpar sig för dig som är eller på väg att bli chef, teamledare, avdelningschef, arbetsledare, gruppchef, platschef eller projektledare i både privata och offentliga företag i såväl små som stora organisationer.

Resultat efter utbildningen

 • Leda dig själv genom ökad självinsikt och handlingskraft
 • Leda dina medarbetare utifrån deras behov och förutsättningar
 • Använda ett Situations anpassat Ledarskap för bättre resultat
 • Kunskap om arbetsrätt och arbetsmiljö som en del av styrmedel
 • Tydlig och motiverande kommunikation
 • Ge effektiv feedback på rätt sätt
 • Samtal för engagemang, motivation och kontinuerlig utveckling
 • Skapa effektiva team och bra gruppdynamik
 • Förstå vad som händer i förändringsprocesser
 • Använda dig av metoder och processer för utvecklande ledarskap
 • Skapa resultat från utbildningen

Kursledare

Vilhelm Engvall

 • Kursledare på - Arbetsledning steg 1 - Personligt ledarskap | Steg 2 - Kommunikativt ledarskap

  Med bakgrund som chef och utbildare inom Försvarsmakten har han stor erfarenhet av att både leda andra och förmedla sina kunskaper. Vilhelm beskrivs som en sympatisk och tydlig ledargestalt med mycket humor. Som domare i den professionella basketligan besitter han kunskap om att hantera människor under stress och press och vikten av ett välmående lag/team. Idag driver han företag inom klimatanläggningsbranschen i kombination med att utbilda inom ledarskap.

Annika Ambjörnsson

 • Annika är kursledare på - Arbetsledning steg 3 | Ledarskap för erfarna chefer och ledare

  Annika har lång arbetserfarenhet inom ledarskap, förändringsledning, strategi och grupputveckling. Hon har kandidatexamen i juridik och beteendevetenskap (arbets- och organisationspsykologi) från Göteborgs universitet. Idag är hon en frekvent gästföreläsare vid Göteborgs Universitet och Chalmers. Sedan 20 år tillbaka arbetar hon med ledarutveckling, ledningsgruppsutveckling, med att moderera grupper och leda nätverk. Annika har i omgångar arbetat i Kina och England samt bott i USA. I dag är hon även aktiv som VD och styrelseledamot i flera verksamheter. Hon är skolad coach enligt ICF samt certifierad handledare inom UGL och UL genom Försvarshögskolan.

Johan Svensson

 • Johan är kursledare på - Arbetsledning steg 3 | Ledarskap för erfarna chefer och ledare

  Johan har lång erfarenhet i ledande position, bland annat med arbete inom transformation av verksamheter som är i stort behov av utveckling och förbättring. Hans erfarenheter har även tagit honom till internationella miljöer.
  Johan har en examen från Handels och är certifierad handledare inom UGL och UL från Försvarshögskolan. Hans arbetserfarenheter kommer från både affärsdriven verksamhet och offentlig sektor där han har arbetat på bl.a. Transportstyrelsen, SEB, Green Cargo och nuvarande på Sonat AB där han har rollen som CTO/CIO.

Bokningsförfrågan

Respektive kurs bokas separat med de datum du själv önskar. Vid bokning finns ett fält för kommentar, där du skriver DIPLOM så kopplar vi samman alla dina bokningar och justerar priset. Välkommen att kontakta oss om du har frågor eller önskar hjälp i din bokning.

Diplomerad Ledare

För information om genomförande vänligen kontakta oss på telefon 031-350 55 00 eller e-post info@sifu.se

Relaterade kurser