Solceller

Webinar | De viktigaste punkterna för en solcellsinstallation

Kostnadsfritt webinar den 26 oktober om installation av solceller

Boka kurs

Kursnr. 9701

1 dag

fr. 0 kr

Exkl. moms

Välj kurstillfälle

Om webinariet

Solceller kan vara en både hållbar och lönsam investering med de rätta förutsättningarna. För dig som vill veta vad som är viktigt att tänka på vid installation av solcellsystem arrangerar vi ett kostnadsfritt webinar den 26 oktober via zoom.

Antalet installerade solcellsanläggningar växer snabbt och efterfrågan ökar. Genom att installera en solcellsanläggning kan förnybar el produceras på samma byggnad som den används, vilket är bra både för plånboken och miljön. Under webinariet går vi kortfattat igenom viktiga punkter att tänka på vid projektering och kravställning av solcellsinstallationer. Målet är att du ska få viktig information som du kan ha nytta av om du är involverad i solcellsinstallationer, exempelvis som projektledare, energikonsult eller fastighetsägare.

Passar dig som är

 • fastighetsägare
 • projektör
 • projektledare

Målgrupp

Webinariet riktar sig till dig som arbetar med el- och energifrågor i någon form och vill lära dig mer inför framtida solcellsinstallationer. 

Innehåll

Vi går igenom vad som är viktigt att tänka på vid projektering och kravställning i samband med installation av en solcellsanläggning. Ur innehållet:
 • Tekniska krav på en solcellsanläggning
 • De viktigaste lagarna att känna till kopplat till solcellsanläggningar
 • Punkter som är bra att tänka på, såsom konstruktionsberäkning och eventuellt bygglov.

Tillfälle

Kommande webinar, den 26 oktober kl 10.00-11.00, ges på distans via zoom. Du kommer att kunna interagera och ställa frågor till både kursledare och kursdeltagare under kursens gång.

Webinar | De viktigaste punkterna för en solcellsinstallation

1 dag

fr. 0 kr

exkl. moms

 • 26 okt 2022

  Distans

  Platser kvar

Kursledare

David Gudmunds

Webinariet leds av David Gudmunds som arbetar med frågor kopplat till solenergi på Aktea. David har en civilingenjörsexamen från Chalmers med inriktning mot hållbara energisystem och har tidigare arbetat som tekniskt ansvarig för solcellsinstallationer på en solcellsentreprenör. Han har även erfarenhet från Energimyndighetens insatsprojekt för solel med syftet att öka intresset och kunskaperna gällande solel.

David är också ansvarig kursledare för utbildningen Solcellssystem: uppbyggnad - teknik - ekonomi. Läs mer här

Relaterade kurser