Betong

Betongklass I och II - Omcertifiering

2025 löper certifikat ut som är 10 år eller äldre. Förnya ditt betongcertifikat med en tvådagarskurs!

Boka kurs

Kursnr.

Bokning görs på 031 - 350 55 00 eller info@sifu.se

Varför förnyat certifikat?

Från och med 1 januari 2020 är betongcertifikat tidsbegränsade och behöver förnyas var tionde år. Detta enligt krav från Svenska Betongföreningens Råd för teknik och vidareutbildning. Kravet kommer att finnas med i kommande utgåvor av svenska standarder.

I en övergångsperiod har alla som har ett utfärdat certifikat före 2015 fått dispens t.o.m. 2024 och från 2025 löper certifikatet ut om det är 10 år eller äldre.

Kravet införs på efterfrågan av branschen för att säkerställa betongkunskapen över tid så att du som leder och övervakar arbetet har aktuell kunskap om uppdaterade regelverk och nya tekniker.

Uppdateringskursernas fokusområden kommer att vara:

  • Nya och ändrade regler och standarder
  • Nya tekniker och material
  • Repetition av viktig kunskap inom området

Hur går jag tillväga?

Du anmäler dig till en skriftlig uppdateringstentamen och skickar in intyg om aktivt betongarbete under de senaste 10 åren. Om du har varit inaktiv under en längre period (mer än 5 år sammanlagt eller 3 år i en följd) behöver en fullständig kompetensprövning utföras enligt kapitel 5 i Betongrapport 8.

Vill du fräscha upp och utveckla dina kunskaper inför tentamen kan du gå SIFU:s uppdateringskurs som omfattar 2 dagar och avslutas med skriftlig tentamen dag 3. 

Provtillfällen och uppdateringskurser för Platsgjutning, Fabriksbetongtillverkning och Betongelementtillverkning i SIFU:s regi kommer att finnas bokningsbara från och med hösten 2023 i Stockholm och Göteborg.

Håll dig uppdaterad

I Betongrapport 8 från Svenska Betongföreningen, kan du läsa mer om krav och innehåll avseende utbildningarna och examination.

För att inte missa branschens uppdaterade nyheter kring de snart gällande kraven, få information om när kurserna finns bokningsbara m.m. rekommenderar vi dig att anmäla dig till nyhetsbrevet nedan 👇

Har du frågor om omcertifiering eller om våra betongkurser generellt
tveka inte att höra av dig till oss!

Relaterade kurser